Hozzávalók:
4 db kicsontozott csirkemell, 3 evőkanál natúr joghúrt, 1 evőkanál curry fűszerkeverék, darált bors, só, 1 db friss ananász (használhatunk konzerv ananászt is), 2-3 evőkanál olívaolaj
Elkészítése:
A csont és bőr nélküli csirkemelleket vágjuk nagyobb kockákra, majd tegyük egy nagy tálba. Daráljunk rá borsot, hintsük meg kevéske sóval, kanalazzuk rá a natúr joghurtot, majd szórjuk meg a curry fűszerkeverékkel. Fakanállal keverjük jól össze, és legalább egy órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a csirkehúst.
Vágjuk le az ananász két végét, majd hosszában vágjuk négyfelé, vágjuk a héját, majd szeleteljük fel egy centi vastagságúra.
Fűzzük fel váltakozva az ananászt és a bepácolt csirkedarabokat bambusznyársra, úgy hogy a csirkedarabok közé ananászszeletet fűzzünk.
Tegyük a felfűzött nyársakat a grillsütő rácsára, kenjük meg olívaolajjal, majd mindkét oldalát süssük pirosra.
A nyársak mellett süthetünk körítésnek előre megfőzött csöves kukoricákat, vagy felezett öszibarackokat, de tálalhatunk hozzá pesztós rizssalátát is.