Zöldfűszeres leves

Vágólapra másolva!
Szakácsunk, Kaldeneker György egy különleges (és igen egészséges) levest ajánl a hétvégére.
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 póréhagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél kg burgonya, 1 zöldségleves kocka, 2 dl tejszín, 1-1 csokor friss petrezselyem zöldje, snidling, tárkony, só, darált bors

Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat egy fazékban, adjuk hozzá az összevágott póréhagymát, majd pároljuk addig, míg puha nem lesz. Vigyázzunk arra, nehogy megbarnuljon a pirítás közben.

Tegyük hozzá a finomra összevágott fokhagymát, pároljuk vele még egy percet, majd adjuk hozzá a meghámozott és felkockázott burgonyát is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Öntsünk rá egy liter vizet, ízesítsük sóval, kevés darált borssal és a leveskockával. Főzzük körülbelül 20 percig, majd dúsítsuk tejszínnel.

Kézi mixerrel pürésítsük, utána tegyük vissza lángra és tegyük bele az összevágott friss fűszerleveleket is. Forraljunk rajta egyet, és azonnal tálaljuk leveses csészékbe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről