Hozzávalók:
1 kisebb friss ananász, 1 egész sertés szűzpecsenye, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál curry, 1 csokor friss korianderlevél, 2 dl tejszín, só, bors
Elkészítése:
Hártyázzuk le a szűzpecsenyét, majd vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre. Kissé klopfoljuk meg, majd daráljunk rá borsot, és ízesítsük sóval. Tépkedhetünk rá friss kakukkfűleveleket is. Csorgassuk meg olívaolajjal, és pár órára tegyük a hűtőbe.
Az ananászt hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában négyfelé, a közepén húzódó kemény részt vágjuk ki, és szeleteljük fel a gyümölcshúst.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat, tegyük bele a befűszerezett hússzeleteket, majd mindkét oldalát süssük két-két percig. Vegyük ki a serpenyőből, tegyük egy tányérra. A hússütő serpenyőben süssük meg a felszeletelt ananászt is. Ha a szeletek kezdenek pirulni, szórjuk rá a curryt, majd keverjük jól össze, és utána öntsük fel a tejszínnel.
Tegyük vissza a megsütött hússzeleteket a serpenyőbe, szórjuk bele az összecsapkodott korianderlevelet, ízesítsük sóval, kevés darált borssal, és jól forraljuk össze.
Párolt rizzsel tálaljuk.