Szőlős nyúlpecsenye

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 db kicsontozott házinyúl hús, 1 marék dió, 15-15 dkg fehér és vörös szőlő, 1 ág zsályalevél, só, darált bors, 3-4 evőkanál olívaolaj, 5 szelet bacon

Elkészítése:
Terítsük szét a kicsontozott nyúlhúst, csorgassuk meg a belső felét olívaolajjal, daráljunk rá borsot, majd borítsuk be néhány zsályalevéllel. Enyhén sózzuk meg, utána pár szem szőlőt és diószemet tegyünk a húsra. Göngyöljük fel a húst, majd külső részét borssal, és zsályalevéllel fűszerezzük. Tekerjük be a szalonnával, majd tegyük egy tepsibe.

Érdemes a tepsit kibélelni sütőpapírral, így nem fog beleragadni a hús és könnyebb lesz majd a tepsit elmosogatni. Csorgassuk meg a begöngyölt nyúlhúst kevéske olívaolajjal, öntsünk alá egy decinyi vizet, majd fedjük le fóliával. Tegyük forró sütőbe, ahol 35-40 percen keresztül pároljuk.

Ha a hús megpuhult, vegyük le róla a fóliát, és szórjunk mellé a diót és a szőlőt. Süssük még további negyed órán keresztül, míg a hús és a dió szép pirosra nem sül.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ha lekészült szeleteljük ujjnyi szeletekre, helyezzük nagytányérra, melléje a tepsiben megsült diót, és szőlőt tálaljunk.

Finom körítése a nyúlpecsenyének a rozmaringgal megsütött körte, és a zellergumóból készült püré. Ha nem tudunk beszerezni kicsontozott nyúlhúst, akkor darabokra felvágott csontos nyúlból is elkészíthetjük, természetesen a töltést így nem tudjuk végrehajtani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!