Mákos kosárkák

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 csomag friss leveles tészta, 30 dkg darált mák, 2 db alma, 1 evőkanál vaj, fél citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál rum, csipetnyi só, fél maréknyi mazsola, 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítése:
Melegítsük meg a vajat egy lábasban, majd tegyük bele a meghámozott és káposztareszelőn lereszelt almát. Pároljuk közepes lángon pár percig, míg az alma meg nem puhul, utána vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a darált mákot és a mazsolát.

Fűszerezzük a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, ízesítsük sóval, rummal és baracklekvárral, utána a tölteléket jó alaposan keverjük össze.

Hajtsuk szét a két csomag leveles tésztát, (ha mélyhűtöttet használunk, nyújtsuk ki három milliméter vékonyságúra) majd vágjuk 16 egyforma négyzetre (egy csomagból nyolc négyzetet vágjunk).

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel muffin sütőformákat, majd béleljük ki a négyzetre vágott tésztával. Töltsük meg háromnegyedig a mákos töltelékkel, majd a tészta széleit kissé hajtsuk rá.

Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 20-25 percen keresztül.

Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, majd szedjük ki a formából, és hintsük meg porcukorral.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!