Hozzávalók:
2 csomag friss leveles tészta, 30 dkg darált mák, 2 db alma, 1 evőkanál vaj, fél citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál rum, csipetnyi só, fél maréknyi mazsola, 1 teáskanál őrölt fahéj
Elkészítése:
Melegítsük meg a vajat egy lábasban, majd tegyük bele a meghámozott és káposztareszelőn lereszelt almát. Pároljuk közepes lángon pár percig, míg az alma meg nem puhul, utána vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a darált mákot és a mazsolát.
Fűszerezzük a reszelt citromhéjjal, az őrölt fahéjjal, ízesítsük sóval, rummal és baracklekvárral, utána a tölteléket jó alaposan keverjük össze.
Hajtsuk szét a két csomag leveles tésztát, (ha mélyhűtöttet használunk, nyújtsuk ki három milliméter vékonyságúra) majd vágjuk 16 egyforma négyzetre (egy csomagból nyolc négyzetet vágjunk).
Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel muffin sütőformákat, majd béleljük ki a négyzetre vágott tésztával. Töltsük meg háromnegyedig a mákos töltelékkel, majd a tészta széleit kissé hajtsuk rá.
Tegyük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük 20-25 percen keresztül.
Ha elkészült hagyjuk kissé kihűlni, majd szedjük ki a formából, és hintsük meg porcukorral.