Ír lány lett az idei világszépe

Vágólapra másolva!
Írország legszebb lányát, Rosanna Davisont választották szombaton az idei világszépének a dél-kínai Szanja üdülővárosban rendezett versenyen.
Vágólapra másolva!

A második helyen a kanadai versenyző végzett, míg a házigazda Kína legszebb lánya lett a harmadik a 106 résztvevő közül - írja a BBC.

A versenyen Tóth Eszter személyében magyar versenyző is indult, aki azonban a rendezvény hivatalos honlapján ismertetett végeredmény szerint nem jutott be a húszas döntőbe.

A bukmékerek egyébként Írország, Kína és India képviselőit tartották a legesélyesebbnek, a végül győztes Rosanna Davisonra 1:9 eséllyel lehetett fogadni.

A régészeti tanulmányokat folytató, illetve szociológiát és művészettörténelmet hallgató Davison bemutatkozása során elmondta, hogy kedvenc időtöltése a sportolás, de kedvét leli a táncban, szereti a mozit és a jó zenét.

Davison az első hellyel 100 ezer dolláros pénzjutalmat is kap, s az elkövetkező egy évben eleget kell tennie a szépségkirálynői címmel járó feladatoknak: elsősorban gyermekek javára szervezendő jótékonysági rendezvényeken kell megjelennie világszerte.

Kínában most először rendeztek világszépségversenyt, s az esemény illeszkedik az ázsiai országnak a külföld előtti megnyitását célzó célzó pekingi erőfeszítések sorába. Szanja városában 12 millió dolláros beruházással külön erre az alkalomra építették fel a versenynek otthont adó kongresszusi központot, s kínai vezetés reméli, hogy a versennyel szerzett hírnév turistákat vonz majd az üdülővárosba.

A rendezők becslése szerint világszerte mintegy 2 milliárd ember követte figyelemmel a televízió képernyője előtt a világszépe megválasztását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!