Válási torta az új divat Berlinben

Vágólapra másolva!
Az eljegyzési gyűrű mintájára készülő válási gyűrű már régi találmány. Egy német cukrász most divatba hozta az esküvői torta szakítós párját, a "válási tortát". Az első ilyen süteményt a válása megünneplésére rendelte egy hölgy. Azóta pedig tucatjával veszik.
Vágólapra másolva!

Georgius Vasseliou válási tortáinak tetején általában egy nagy mosolygó szmájli díszeleg, vagy az ex-partner torzított fotója. A torták elég drágák, tízezer forintnak megfelelő eurónál kezdődnek.

A berlini Patisserie Café Lezard cukrásza akkor kezdte el gyártani tortáit, amikor az egyik kliens valami olyasmit kért, amivel megünnepelheti válását. "Arra gondoltam, jó ötlet a sokak számára megváltást hozó válás tortával való megünneplése, és mára már a megszokott tortatípussá vált a válási torta a születésnapi és esküvői torták mellett" - mesélte a cukrász.

Berlinben tavaly 10 245 válást regisztráltak, és ennek tudatában Vasseliou nagy üzletet remél találmányától. "A válás ténye önmagában elég nagy keserűség, miért ne édesíthetnénk meg valamivel? Azt hiszem, az embereknek tetszeni fog az ötlet."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!