Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Kate Moss terhesen

"Nem tudtuk, hogy érhetnénk el, hogy ránk is figyeljenek az iskolában" - mondta Claire Hankins, aki a művészeti modellek szakszervezetének kezdeményezője a Moore College of Art and Design művészeti főiskolán (Philadelphia, USA).

A Moore főiskola vezetője, Happy Craven Fernandez szerint a náluk dolgozó modellek csupán alkalmi munkások, és nem függ tőlük az iskola úgy, mint más alkalmazottaitól. Ráadásul a modellek nem is panaszkodtak az adminisztrációjukat végző munkatársnál. Egyelőre csupán 13 modell csatlakozhatott a szakszervezethez, mivel ők dolgoznak elegendő munkaórát, de tervezik, hogy a Philadelphia területén dolgozó, mintegy 200 művészeti modellt szakszervezetbe tömörítik.

Az említett területen működik még a Pennsylvania Academy of Fine Arts és számos kisebb művészeti iskola. A most alakult szakszervezet, amely egyébként az első az országban, mely modellek érdekeit védi, azért küzd, hogy a 11 dolláros órabért megemeljék, és hogy meleg, tiszta és biztonságos munkahelyet kapjon az a 40-60 modell, aki a Moore főiskolán dolgozik. A Moore műtermeiben ugyanis nincsen privát öltöző, megfelelő fűtés és friss levegő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről