A Budai Várban a Magyar Sajtklub két sajtárusító pavilonjával várja azokat a látogatókat, akik szívesen fogyasztanak a borok mellé a legfinomabb sajtokból. A sajtkultúra standjánál minden délután sajtmester mesél a sajt történetéről, készítésének módjairól. A Sajtkultúra délutánján Sajt az életem címmel nézhet meg a közönség egy színjátékot, melyet sajtos Ki mit tud? követ. A délután kiemelt eseményeként a Magyar Sajtklub ünnepélyes keretek között ismert közéleti személyiségeket avat tiszteletbeli sajtklubtagokká, a közönség pedig az óriás Karaván, illetve Tihany Camembert sajtokat ízlelheti meg a rendezvény záróakkordjaként.
A Boregyetem egyik legfontosabb eseményeként dr. Csizmadia András a sajt és bor kapcsolatáról mesél a közönségnek, amely a gyakorlatban is megtapasztalhatja, hogy miért illik az egyes sajtokhoz éppen az előadó által ajánlott bor. A Boregyetem másik érdekessége lesz dr. Szamosi Tamás orvos, táplálkozástudományi szakember a sajt és az egészség kapcsolatáról szóló előadása, amelyből többek között az is kiderül, hogy hogyan kapcsolódik össze a sajtfogyasztás a fogszuvasodás elleni küzdelemmel.