A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Baba Zene CD-t nyertek

Vágólapra másolva!
A holland származású Raimond Lap olyan speciális zenét fejlesztett ki várandós és újdonsült mamák és csecsemőik részére, amely segíti a baba intellektuális fejlődését,  társas viselkedésének elsajátítását és fejleszti kreativitását. Ugyanakkor a kicsik megismerik a zene alapvető jellemzőit: dallamot, harmóniát, és ritmust.
Vágólapra másolva!

A zene az emberi kifejezés egyik legnagyszerűbb formája. Számos kutatásban igazolták, hogy ha 6 és 24 hónapos kor között zenei hatások érik a gyermeket, az előnyösen befolyásolja a fejlődését. A Baba Zene sorozat lemezeit úgy állították össze, hogy a baba idegrendszerét egyenlő mértékben érjék a különféle zenékből és hangokból származó ingerek.

Raimond Lap, speciális zenéjét eredetileg elsőszülött gyermekének fejlesztette ki. Később ötven kisbaba részvételével végzett kísérleteket a környékükön. Azóta babáknak szóló felvételei nemzetközileg is elismertté váltak. A zeneszerző úgy véli, hogy zenéje élénkíti a gondolkodást, és ezáltal számos területen intellektuális előnyöket biztosít a babának.

A zeneszerző szerint a klasszikus hatások és a modern stílusok megfelelő elegyítése jótékonyan befolyásolja a kisgyermek jövőjét: az átlagnál jobban élénkíti az elméjét, és lehetőséget ad arra, hogy zeneileg és intellektuálisan is tovább fejlődjön.

"A zene kiradírozhatatlan hatást gyakorol a felnövő generációra. Ha felelősségteljesen alkalmazzuk a szórakoztató és nevelő hatású elemeket, és a zenében kombináljuk a különféle stílusokat és klasszikus vonásokat, azzal nemcsak ösztönözzük gyermekeink agyát, hanem életre szóló kreatív, érzelmi és intellektuális előnyökhöz juttatjuk őket." - állítja Raimond.

A babazene jótékony hatása

A Baba Zene CD-k speciálisan úgy készültek, hogy a kisgyermek a zene és a hangok olyan keverékét hallgathassa, amely serkenti az agyműködést.

A kutatások és a gyakorlat az alábbiakat bizonyítják:
- a zene javítja a tér- és időbeli következtetéseket. Ez az idegrendszeri folyamat szükséges a matematika megértéséhez,
- a csecsemők a felnőttekhez hasonló képességekkel értelmezik a zenét, különbséget téve a gyakoriság, a hangmagasság, a ritmus és a tempóbeli eltérések között,
- a zene serkenti a baba agyának fejlődését,
- nyugalmat és alvást idéz elő,
- ösztönzi a jobb agyfélteke kreatív folyamatait,
- javítja a mozgást és a koordinációs készségeket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!