Dögös holmik közt válogatunk

Vágólapra másolva!
A különleges konyhai eszközök vagy meghökkentő bútorok már nálunk is elérhetők a lakberendezési boltokban. Egy-egy szép darab feldobhatja a konyhát, szobát, és a funkcionális tárgyaknak is többletet ad a jó design. Kedvencünk a pillangó-asztalka és az irodai bigyótartó.
Vágólapra másolva!

Műfű a ceruzáknak

Mesterséges fűszálakból mesterséges mező, amelyen könnyedén el lehet heverni és pihenni. A Gufram cég Multipli kollekciójának egyik darabját képező Pratone, akárcsak a többi is, valójában mindennapos használatra kitalált tárgy poliuretánból, irodai kellékek tárolására való eszköz.
Design: Gruppo Sturm, gyártó Gufram

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Főzz egy kávét, Inka!

Ezt a filteres kávéfőzőt 2000-ben alkotta Guido Venturini az Alessi számára. A formatervező rengeteg problémát okozott a cégnek azzal, hogy általában olyan tárgyakat talál ki, amelyek kivitelezése bonyolult, megvalósításukhoz új anyagok, új technológiák szükségesek. Az Inka kávéfőző sem kivétel ez alól: az átlátszó kancsót átölelő figura együttese annyira furcsa, hogy csaknem felismerhetetlen, mi is ez a tárgy valójában.

Régi befőttesüvegek helyett

A Happy spices fűszertartó állvány őrölt, leveles vagy por formájú fűszerek tárolására is egyaránt használható Stefano Giovannoni terveit az Alessi kivitelezte.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Ide nekem a narancsot!

A gyümölcstartó váza Stefano Giovannoni formatervező és az Alessi első együttműködésének terméke. A részben műanyagból, részben pedig rozsdamentes acélból készült Fruit Mama mintha csak felhívás lenne gyümölcsevésre.

Tüzeskedjünk!

A Firebird gázöngyújtó meglepően merész alkotás. A Guido Venturini formatervező által megálmodott használati tárgyban némi ironikus, az erotikára utaló célzás is felfedezhető.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden


Légycsapót vegyenek!

Ez a hasznos holmi különösen jól jön a nyári hónapokban. Bár egy kicsit elgondolkoztunk, hogy ki vesz manapság designer által tervezett légycsapót, de azért szépnek találjuk ezt a holmit is. A Dr. Skud légycsapót Philippe Starck álmodta meg.

Inkább nézegetem, mielőtt ráülök

Szokatlan formája ellenére a Mega Stella puff nagyon is kényelmes. A puff gyártója az Urbana.

Forrás: HomeGardenForrás: HomeGarden



Egy asztalka, csak nőknek!

Gerard Heilig összecsukható, fából készült Flo asztalához ötletet a rovarvilág szolgáltatott. Az elegáns alkotás leginkább pillangóhoz hasonlít, amelynek üveg "szárnyai" összecsukhatók és szétnyithatók. Gyártó: Leolux.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről