Szekéren és gyalog érkeznek a vendégek Kapolcsra

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A VIP és az ünnepélyes megnyitó előtt is zajlottak már események, kiállítások és kocsmák nyíltak, a Magyar nappal elindult Taliándörögdön a Nemzetek Kertjében a naponta más-más nemzet kultúráját bemutató sorozat, Kaplocson a játszóház és a mesterségek műhelye.

Színházi előadásból is volt miből válogatni pénteken. Két nemzetközi produkciót is láthatott a közönség, Kapolcson a Pennsylvania-i Coastville-ből érkezett Nemzetközi Színházkutató Intézet Iliumi nők, illetve Taliándörögdön az ukrán DAH színház Az eltűnt idő nyomában... című előadását.

A fiatal generációt képviselte a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium, akik utcaszínházi produkciójukkal végigjárták a Völgy falvait.

Öcsön megnyitották táborukat a barlangkutatók, majd este a kőfejtőben megkezdődött a Vents d'Est Fesztivál, többek között a Téka, a Vujcsics és a Ghymes zenekar szolgáltatta a muzsikát a hűvös éjszakában.

A nap folyamán lassan de biztosan megteltek az udvarok és hátsó kertek sátrakkal, beindultak a Völgy-stop és a Csiga busz elengedhetetlen járatai. Minden készen áll a lelkes közönség fogadására!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről