A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Eddig 35-40 millió gyűlt össze Schmittnek

Vágólapra másolva!
Eddig 35-40 millió forintnyi adomány gyűlt össze Schmitt Pál, a parlamenti ellenzék által támogatott, független főpolgármester-jelölt kampányára. Ennek nagy részét még a szeptember elején tartott kampánynyitón adták az adományozók.
Vágólapra másolva!

Schmitt Pál független - a parlament ellenzéki pártjai által támogatott - jelölt már indulásakor bejelentette, hogy adományokból kívánja fedezni kampánya költségeit. A főpolgármester-jelölt kampányközpontjában ugyan csak a hónap végén kívánnak részletes tájékoztatást adni a beérkezett adományokról, annyit azért elárultak, eddig 35-40 millió forint gyűlt össze.

Az összeg nagy részét még a szeptember 6-án, a Margitszigeten tartott kampánynyitó rendezvényen adományozták a szimpatizánsok. A kérdésre, miszerint ez az összeg elegendő lesz-e a költségek fedezésére, Kiss Antal kampányfőnök az [origo]-nak azt mondta: "Mivel mi a szimpatizánsok adományaiból fedezzük a kampányt, ezért a többi jelölttel ellentétben csak addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér." A kampányfőnök hozzátette, Schmitt Pál részletesen el fog számolni az adományok felhasználásáról.

Schmittet négy módon támogathatják hívei: személyes adományokkal, egy emelt tarifás telefonszám felhívásával, sms küldésével vagy pedig pénzátutalással. A kampányközpontban megvásárolható egy választási szlogennel ellátott póló is, az ebből származó bevételek szintén a kampány költségeinek fedezésére szolgálnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!