A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Női varázslatot ígért Angyalföldön Gy. Németh

Vágólapra másolva!
"A nők a lakásból is otthont varázsolnak" - kampányolt Gy. Németh Erzsébet szocialista főpolgármester-jelölt Angyalföldön, a Láng Művelődési Házban csütörtök este. "Legyen egy női főpolgármesterünk is" - tette hozzá Kovács László pártelnök.
Vágólapra másolva!
Schmitt lakótelepi kampánykörútra indult/onkormanyzati/20021005schmitt.html

A XIII. kerületi szocialista kampányrendezvényen jórészt idősebb érdeklődők töltötték meg a Láng Művelődési Ház előadótermét. A hölgyek vörös szegfűt kaptak, és osztottak Gy. Némethes golyóstollat is. Rövid zenés műsorszám és rock and roll bemutató után, a vörös függönnyel dekorált színpad előtt, a széksorokkal közvetlenül szembe ültek a szocialista politikusok, fehér abrosszal terített hosszú asztalnál. Először brit Munkáspárt parlamenti képviselője adta át a testvérpárt üdvözletét az összegyűlteknek, akik felállva tapsoltak a terembe érkező Kovács László pártelnöknek, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-jelöltnek, és a kerületi polgármesterségét megtartani szándékozó Tóth Józsefnek.

Kovács a kormányprogram szegényeket támogató terveit és eredményeit méltatta. Néha pedig ironikusan keltett derültséget a Fideszre utalva, többször is Polgári Öntevékeny Csoportoknak nevezve a polgári köröket. "Nem lehet többet milliárdokat lenyúlni" - vádolta lopással a Fideszt, hozzátéve, hogy a párt legnagyobb érdeme, hogy elvesztette a választást.

Forrás: ORIGO
Tóth, Gy. Németh, Kovács Barakonyi Szabolcs

Gy. Németh Erzsébet röviden beszélt, és többször visszatért arra, hogy nőként különösen sokat tehet a fővárosért. "A nő az, aki a lakásból is otthont varázsol" - mondta. Kovács László is emlékeztette a közönséget, hogy az MSZP adott először női házelnököt és belügyminisztert az országnak, ezért itt az ideje, "hogy egy női főpolgármester is legyen".

Gy. Németh szerint "valahol, itt a nagy rendszerváltásban és nagy városépítésben kimaradt az ember". Azt ígérte, az ő vezetése alatt Budapesten az ember lesz a középpontban. Megválasztása esetén például nem kell majd félni, hogy az ember kátyúba vagy bármi másba lép.

Azt ígérte, jobb viszonyra fog törekedni a kerületekkel, "mert közösen kell megbeszélni ennek a városnak a nagy ügyeit". Hozzátette, hogy nem csak a nagykörúton belüli, hanem a külvárosi fejlesztésekre is figyelni fog. Négyes metrót, két új hidat, 140 új autóbuszt, az összes troli és a körúti villamosok cseréjét ígérte. Új parkolási rendről is beszélt, mert szerinte a kétórás várakozási időt duplájára kell emelni, hiszen "az urak ennyi idő alatt egy komolyabb üzleti tárgyalást, a nők pedig egy fodrászt és kozmetikust sem tudnak elintézni".

A kerületi polgármester, az újra induló Tóth József "Hajrá Angyalföld!" köszöntéssel búcsúzott a közönségtől.

Magyari Péter

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!