A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Schmitt új kollégiumokat ígér

Vágólapra másolva!
Új kollégiumok építését és a meglévők komfortjának javítását ígéri Schmitt Pál. A főpolgármester-jelölt szerdán talákozott a budapesti felsőoktatási intézmények hallgatói önkormányzatainak képviselővel. Schmitt a találkozón kijelentette: megválasztása esetén is várja az egyetemisták és főiskolások munkájával kapcsolatos ötleteit.
Vágólapra másolva!

Schmitt kijelentette: szeretné, ha a következő években több kollégium is épülne Budapesten. Szerinte a kollégiumépítés üzleti vállalkozásként is meg lehetne valósítani. Ilyen intézmények építésében a kerületi önkormányzatok, a főváros, de a magántőke is fantáziát láthat - fogalmazott.

Schmitt a találkozón elmondta, hogy a megválasztása esetén bevezetendő Budapest kártya kedvezményeit a fővárosban tanuló diákokra is szeretné kiterjeszteni. A kártya közlekedési és szórakozási kedvezményeket biztosítana a tanulóknak.

A parlamenti ellenzék által is támogatott független főpolgármester-jelölt elmondta, hogy megválasztása esetén egy budapesti tudományos tanácsot hozna létre, amelynek az intézmények rektorai, illetve főigazgatói, valamint a hallgatói önkormányzatok képviselői lennének a tagjai. A tanács feladata a főváros és a budapesti felsőoktatási intézmények párbeszédének megteremtése lenne. Schmitt kijelentette: Budapestnek a jövőben tudás-, rekreációs- és szórakozásalapúnak kell lennie.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!