Piszkos érzékiséggel debütálnak

Vágólapra másolva!
Új netlabel próbál betörni a hazai kiadók piacára. A Budabeats első megjelenésnek Kürtössy Nándor aka Kovacs Eastern Block című EP-jét választotta. Ráadásul az ingyenes letöltéseik Creative Commons logó alatt állnak, tehát - bizonyos feltételekkel - bárki felhasználhatja.
Vágólapra másolva!

A Budabeats netlabel a magyar piacon hiánypótló szerepet kíván betölteni, legalábbis saját bevallása szerint.

Azzal próbálnak újítani, hogy egyes stílusok magyar és külföldi producereinek munkáit díjmentesen juttatják el a kiadó által képviselt műfajok szerelmeseinek.

Fő műfajaik a dzsessz, a funk, a hiphop, a break, a downtempo, a lounge, valamint sweetbeats. A csapat tagjai nem magát a megjelenést tartják végcélnak, hanem "ugródeszka-funkciót" kívánnak betölteni. Az online megjelenések Creative Commons licensz alatt állnak.

Ez azt jelenti, hogy bárki, aki elfogadja a licenszszerződést, az kreatív módon, általában művészeti célra felhasználhatja a letöltött anyagokat, úgy, hogy nem kell utánuk jogdíjat fizetni.

Természetesen, ha a megjelenés után egy kiadó igényt tart egy, a netlabelnél már megjelent műre, akkor megszűntetik a zenének az efféle elérhetőségét.

Első megjelenésnek egy magyar producer munkáját választották. Kürtössy Nándor tizenkét éve foglalkozik zenék írásával. Több fedőnév alatt munkálkodik (Savages, Vega Ass, Cockchafer), melyek mind különböző irányba mutatnak.

A most Kovacs alteregó alatt elkészített Eastern Block EP-vel az érzéki elektronikával keveredő piszkos dzsesszt vállalja föl.

party.[origo].hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!