Lövik egymást az X-szárnyúak

Vágólapra másolva!
Az Ld50.hu a múlt héten indította el sorozatát, amiben friss psy-albumokat ajánlanak. Most Xenomorph és a Chilled C'Quence egy-egy anyaga mellett a Ministry Of Chaos válogatáslemezt is meghallgatták.
Vágólapra másolva!

Nemrégiben tapasztalhattuk élőben is, hogy a Xenomorph projekt nem vadromantikus popzene, de ez az eddigi albumokhoz képest is egészen agresszív a Demagoguery of the Obscurants nevet viseli. A főszerepben eddig az Alienek voltak, a mostani ellenség viszont sokkal könyebben értelmezhető. Mi magunk.

Mark Patrik a napi problémákkal foglalkozik, a háborúk, a globalizáció és a sötét jövő az, amivel kapcsolatban felemeli a hangját.

A konceptalbumon természetesen minden összefügg mindennel. A történet négy részre bontható: Manipuláció (Manipulation), Globalizáció (Globalisation), Kinyilatkoztatás (Revelation), Apokalipszis (Apocalypse). Happy End pedig nincs.

Xeno hozza azt a minőséget, ami elvárható egy olyan embertől, aki a stúdiótechnika fanatikusa, a hangzás most is a már-már szokásos tökéletesség.

Ami újdonság, az az eddig csak élő fellépéseken használt gitármennyiség és az egyre többször felbukkanó vokál, ami természetesen különböző effekteken megy keresztül.

A Digital Talk és a Twisted System már önmagában előrevetíti, hogy egy igazi újvonalas darkpsy albummal álunk szemben, ha a Ministry Of Chaos-t szemléljük. Az első tracknél rögtön be is igazolódik ez a sejtés.

Xenomorph: Capitalist Infiltration

Az industrial-szerű csattogások kompromisszummentes szeletelése uralja a lemezt. A tracklistából kiemelkedik a Multistate - Roberta (Sparrow rmx). Igazi agresszív döngölés, embertelen basszusokkal, okos váltásokkal, kellemes ritmikával, dark-romantikával, egy csipetnyi trance-utánérzéssel és egy leheletnyi torzított gitárral. Valami ilyesmi zenét tolhatnak 2050-ben pár galaxissal arrébb, amikor lövik egymást az X-szárnyúak.

Twisted System: Business Hippy (Hydraglyph remix)

Pedro Matias és Fernando Rodrigues (dj Fluxö and PsyjaR) ritkamód érdekes alkotást mutattak be a chill stílusok kedvelőinek. A Chilled C'Quence: Dream Triggers egy napsütéses délutánon megadja a tökéletes hátteret az élethez, de emellett még táncolni is lehet rá, ha az embernek épp olyan hangulata van.

A második számnál feltűnhet a figyelmes hallgatóknak, hogy a zenben található szövegek a Waking Life film párbeszédeiből és elmélkedéseiből lettek átemelve. Törtritmusok, szellős elektronika, mosolykeltő dallamok, morajló basszusok és éteri trance jellemzi az egész albumot.

Ld50.hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!