A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMarozsán Fábián
15:20TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNFucsovics Márton
15:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNPásztor Flóra
15:55VívásFlora Pasztor-Lee Kiefer
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl
Élő:
Vágólapra másolva!
Gémesi Csanád szombaton lépett pástra a férfi kard egyéni számában, ahol az első körben remek vívással búcsúztatta világbajnok ellenfelét. A következő feladat a nyolcaddöntőben egy tunéziai rivális volt, akitől úgy kapott ki 15-14-re, hogy a döntő tusnál egy erősen vitatható ítélet született, a bolgár bíró nem Gémesinek adta a pontot. Most a vívó szövetség korábbi elnöke, Gémesi György szólalt meg az ügyben.

Egy mindenki által elérhető, nyilvános Facebook-posztban reagált a szombaton történtekre Gémesi Csanád unokatestvére, aki nem fogta vissza magát a kérdéses tus és a bírók kapcsán. Szó szerint idézve Gémesi Györgyöt: 

14-14-nél ő adta a tust! Ő adta!!! A többszöri ismétlésnél is egyértelműen látszik, hogy ő adta a találatot. A bolgár bíró egyszerűen ellene ítélt. Tette ez annak ellenére, hogy megnézte a videót. Nagyon, nagyon dühös voltam. Ez több mint tévedés. A bolgár egy felkészült zsűri, aki nem tud hibázni ekkorát, csak ha... Ismertek, úgy írom, hogy vélhető üzleti kapcsolatai Csanád mostani ellenfelének háttérembereivel... Azt hiszem világosan fogalmazok."

Gémesi Csanád
Gémesi Csanád annyira csalódott volt az asszó végén a történtek miatt, hogy a fegyverét dühösen és csalódottan a földre dobta. 
Fotó: Fotó: Csudai Sándor -  Origo

Kemény szavak az egykori sportvezetőtől, aki ezzel lényegében csalásról és némileg burkoltan lefizetésről beszélt a bolgár bíróval kapcsolatban. Gémesi ezek után még kitér arra, hogy a szövetségnek jobban kellene figyelnie a bíróküldés kérdésére, mert sok múlhat rajta egy-egy versenyen.

A teljes poszt lentebb olvasható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!