A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaNorvégia-Magyarország
HUNPóta Georgina
10:05AsztaliteniszYu-Bin Shin-Georgina Pota
HUNTóth Krisztián
10:50CselgáncsKrisztian Toth-Alex Cret
HUNGercsák Szabina
10:50CselgáncsAoife Coughlan-Szabina Gercsak
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Szerda hajnali négy óra után néhány perccel hivatalossá vált, hogy reggel 8-kor elrajtol a női, 10:45-kor pedig a keddről halasztott férfi triatlonverseny az olimpián. Majd a bejelentés után elkezdett esni az eső.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Hajnalban felébredve, amikor kinéztünk az ablakon, biztosra vettük, hogy szerdán sem rendeznek triatlonversenyt a párizsi olimpián. Majd a híreknek utánaolvasva kiderült, hogy mégis, hiszen az éjjeli mérés idején a határérték alá csökkent a Szajna vizének szennyezettsége, amely a vasárnapi és hétfői edzések, valamint az eredetileg keddre kiírt férfi versenyt is eltörölte.

Kuttor-Bragmayer Zsanett, triatlon
Kuttor-Bragmayer Zsanett részvételével szerdán 8 órakor, az eredetileg kiírt időpontban elrajtolt a nők olimpiai triatlonversenye
Fotó: Jean-Marc Wiesner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Megtartják szerdán az olimpiai triatlonversenyeket

Azonban alighogy kihirdették a döntést, elkezdett esni az eső Párizsban, márpedig az elmúlt napokban éppen amiatt kellett törölni az edzéseket és halasztani a férfi versenyt, mert a nagy esőzés az előző hét végén szennyezettebbé tette a Szajnát. (Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a hajnali esőzés a párizsi tömegközlekedésben is káoszt okozott, szinte minden járat menetideje meghosszabbodott.)

A női verseny mégis elindult 8 órakor, már csak azért is, mert logisztikailag és útlezárás szempontjából sem igazán bírt volna további halasztást a program. A 8 órási kezdésre pedig éppen elállt az eső, így verseny közben talán nem kell a csapadékkal bajlódniuk. A Szajna szennyezettségével és erős sodrásával annál inkább kellett.

A triatlonosok közül a magyar színeket a nőknél a Tokióban 12. Kuttor-Bragmayer Zsanett, a férfiaknál (kezdés: 10:45) az előző olimpián 7. Bicsák Bence és Lehmann Csongor képviseli.
„Végre megvagyunk, erre a hírre vártunk napok óta. Mostantól nem szabad az előzményekkel és a körülményekkel foglalkozni. Talán nem túlzás, hogy ilyen felvezetés után ma reggel és délelőtt az egész világ a triatlonfutamokra figyel majd. Bízom benne, hogy jó versenyeket látunk és Zsanett, valamint Bence és Csongor is kihozzák magukból a maximumot” – idézte Lipták Tamást, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatóját a szövetség közleménye.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!