A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Vezetni sem tudtunk a meccsen.

Az Európa-bajnok spanyolok az első csoportmeccsükön 9-5-re verték az ausztrálokat, a mieink 13-12-re diadalmaskodtak a házigazda franciák ellen. 

A meccs nem indult jól, 2-0-ra elmentek a spanyolok, de Angyal Dániel góljával az első negyed végén sikerült szépítenünk. A második negyed elején Jansik Szilárd előbb a kapufát találta el, majd Vígvári Vince egy szép ejtéssel egyenlített. A folytatásban megint a spanyolok kerültek előnybe, majd Zalánki bombázott a kapuba a második negyed utolsó percében, de sajnos nem ez volt az első félidő utolsó érdemleges megmozdulása, ugyanis a spanyolok egy másodperccel a negyed vége előtt újabb gólt szereztek, így 4-3-mas hátránnyal mehetünk el a nagyszünetre.

A magyar válogatott kiélezett meccset játszott a spanyol csapattal
Fotó: Csudai Sándor -  Origo

A második félidő Vogel Soma védésével indult, de nem sikerült felszabadítanunk, így a spanyolok megint próbálkozhattak és gólt is szereztek. A túloldalon Angyal lövése után kellett videózni, de végül megadták a gólt, pedig már közben a spanyolok támadtak.  

Hosszabb gólcsend után - ami alatt Hárai a kapufát találta el - a spanyolok voltak megint eredményesek, ötméteresből lőttek gólt, így megint két góllal vezettek. Nem sokkal később már 7-4 volt oda, Varga Zsolt gyorsan időt is kért. Ennek meg is lett az eredménye, Vámos Márton góljával szépítettünk, majd Fekete Gergő is eredményes volt közelről, így feljöttünk egy gólra, de az utolsó szó a spanyoloké volt a harmadik negyedben, így 8-6-ra a spanyolok vezettek.

IMG_6752
Vogel Somának sok dolga volt
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az utolsó ráúszásnál a spanyolok hozták el a labdát és ennek gyorsan meglett az eredménye, gyors gólt lőttek és megint három góllal vezettek. Sokáig kerestük a fogást a spanyolokon, majd Manhercz lőtt bombagólt már az utolsó négy percen belül. 

Három perc volt hátra, amikor éles szögből kapott gólt Vogel, sajnos a kezéről pattant be a labda, innen pedig már nem volt visszaút. Manhercz a kapufára bombázott, így maradt a 10-7. 

A magyar csapat a franciák elleni siker után elveszítette a második csoportmeccsét. A férfi vízilabda-válogatott Japánnal találkozik majd legközelebb csütörtök este 21.05-kor.

Eredmény, férfi vízilabda, B csoport, 2. forduló:
Spanyolország-Magyarország 10-7 (2-1, 2-2, 4-3, 2-1)
gólszerzők: Munarriz, Granados, Larumbe 2-2, Sanahuja, Cabanas, De Toro, Famera, illetve Angyal 2, Vigvári Vi., Zalánki, Vámos, Fekete, Manhercz

Magyarország: Vogel Soma - Vigvári Vince, Manhercz Krisztián, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Nagy Ádám, Zalánki Gergő - cserék: Angyal Dániel, Vámos Márton, Fekete Gergő, Hárai Balázs
 

A csoport állása: 1.Spanyolország 6 pont, 2. Ausztrália 3 (13-12), 3. Franciaország 3 (26-26), 4. MAGYARORSZÁG 3 (20-22), 5. Szerbia 3 (19-23), 6. Japán 0

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!