A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke a Mandínernek adott interjúban elárulta, még az ismert felkészülési nehézségek ellenére is képesnek tartja a címvédő Milák Kristófot, hogy megnyerje a 200 méter pillangóúszást a Párizsi olimpián. A sportvezető ugyancsak aranyérmet vár az Egyesült Államokban készülő Kós Huberttől 200 méter háton.

Az úszás a maga 29 aranyérmével a második legeredményesebb magyar sportág az olimpiák történetében. Így aztán jogos a remény (elvárás?), hogy a csapat ezúttal se térjen haza úszóarany nélkül. De ki fogja megszerezni a legfényesebb érme(ke)t? 

Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke az elutazás előtt azt kérte a versenyzőktől, hogy ússzák meg életük legjobbját. Ez a 200 méter pillangón világcsúcstartó Milák Kristóf esetében egy újabb szenzációs rekordot jelentene, azonban a szám olimpiai címvédője láthatóan nincs most abban a formában, hogy 1:51 alatti időt ússzon. De Wladár szerint így is képes lehet nyerni.

Milák Kristóf a belgrádi vizes Európa-bajnokságon tért vissza a nemzetközi mezőnybe
Fotó: MTI/Derencsényi István

"Annyit elárulhatok, hogy három-négy érmet várok úszóinktól, és négy-öt pontszerző helyezést. Név szerint, Milák Kristóftól két éremre számítok. A 200 méter pillangó nagyon nehéz küzdelem lesz, de ő győztes típus, rendkívüli adottságokkal, egyfajta szuggesztióban tudja végigúszni a fő számát.

 Tehát képes legyőzni a biológiának, a sportélettannak, a fehérje alapú életnek a törvényszerűségeit, s az gondolom, ha százhatvan-százhetven méterig bírja, akkor az edzéseknek a nem kellő számú látogatása ellenére megnyerheti a számát"

- mondta Wladár a Mandínernek, hozzátéve 100 méter pillangón is érmet vár a Honvéd úszójától.

Az elnök elárulta, Milák sokakat kergetett a szívinfarktus határára, amikor nem tudtak róla semmit, és szinte lehetetlen volt vele kommunikálni. Szerinte döntő lehet, hogy a kihagyott edzések után mi lett Milák legendás utolsó 50 méterével, képes lesz 160 méter után még egy fokozattal fentebb kapcsolnia, különösen úgy, hogy ott fog tempózni a hazaiak sztárja, Léon Marchand is.

"Ha valaki megnézi a tokiói döntőt, láthatja a klasszisát, hogy 160 méternél tudott extra sebességre kapcsolni, albatrosz módjára kiemelkedni a vízből, és tudott óriási hajrával ráverni a világra bő egy testhosszt. 

De most kérdéses, mi lesz 160 méternél, amikor versenyben lesz Léon Marchand-nal. Ezt most senki sem tudja megmondani, a jövő hét közepén, szerdán kapunk erre választ, a döntőben."

- tette még hozzá Wladár, aki az 1980-as moszkvai olimpián 200 méter háton nyert aranyérmet, abban a számban, amiben most Kós Hubert is esélyes.

Az elnök szerint Kós nagy előnye, hogy képes akár 60-as pulzussal kimenni a döntőre, és az sem mellékes, hogy ő a világranglista vezetője.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!