A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az aranyéremre is esélyes teniszezők közül a szerb Novak Djokovics, a spanyol Carlos Alcaraz és a lengyel Iga Swiatek is győzött a nyitókörben a párizsi olimpián, ahol egyelőre fedett pályán zajlik a tenisztorna.

A 24-szeres Grand Slam-bajnok Djokovics csupán egy játékot vesztett az ausztrál Matthew Ebdennel szemben (6:0, 6:1), míg a Wimbledon óta négyszeres G Slam-győztes Alcaraz a világranglistán 275. libanoni Hadi Habibot búcsúztatta 6:3, 6:1-gyel.

Novak Djokovics sima győzelemmel kezdett az olimpián
Fotó: AFP/Miguel Medina

A nőknél a világelső és az ötkarikás tornának otthont adó Roland Garroson négyszeres bajnok Swiatek 6:2, 7:5-re verte a román Irina-Camelia Begut.

Mivel Párizsban folyamatosan esik az eső, egyelőre csak a befedhető Pilippe Chatrier Stadionban zajlanak a mérkőzések, így még csak négy meccs fejeződött be szombaton. 

A jelentős csúszás miatt kérdéses, hogy Fucsovics Márton és Marozsán Fábián pályára lép-e egyesben és párosban vasárnap.

A magyarok sorsolása már önmagában is elképesztő, hiszenn Fucsovics Márton a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal ellen kezdene vasárnap. A 32 éves nyíregyházi játékos a "három nagy" közül már Roger Federerrel és Novak Djokoviccsal is többször összecsapott, de a 14-szeres Roland Garros-győztes Nadallal éppen az olimpián találkozik először. 

Rafael Nadal (pirosban) pénteken még az olimpia megnyitóünnepségén kapott szerepet
Fotó: AFP/Kirill KUDRYAVTSEV

Az már csak "hab a tortán", hogy a továbbjutóra a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djokovics vár a 32 között. 

Marozsán Fábián, a mezőny másik magyarja a francia Ugo Humbert-rel találkozik, az összecsapás szintén vasárnapra van kiírva. 

Párosban Fucsovics és Marozsán a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe, és továbbjutás esetén a spanyol szuperduó, Nadal és a négyszeres GS-győztes Carlos Alcaraz következhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!