A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kós Hubert bejutott a középdöntőbe férfi 100 méteres pillangóúszásban a párizsi olimpián. A futama után az előző este olimpiai aranyérmet szerző úszó a helyszínen nyilatkozott a magyar újságíróknak.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékokról, Párizsból.
Sem ünnepelnie, sem pedig pihennie nem igazán volt lehetősége Kós Hubertnek, aki alig néhány órával a 200 méteres hátúszásban szerzett olimpiai bajnoki címe után, pénteken délelőtt már a 100 m pillangó előfutamában volt érdekelt. Onnan a versenyszámban idén Európa-bajnoki ezüstérmes magyar úszó a 14. helyen, 51,58 másodperces idővel továbbjutott a középdöntőbe, majd a helyszínen többek között az Origo Sport mikrofonja előtt beszélt az elmúlt óráiról.

Kós Hubert
Kós Hubertnek nem sok ideje volt az olimpiai aranyérem megszerzése és a következő úszása között
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kós Hubert nyilatkozata a 100 m pillangó olimpiai előfutama után

Alig tudtam aludni, jó, ha három órát sikerült, pedig 9-10 órát az ágyban feküdtem, de folyamatosan jártak a gondolataim. 

Ahhoz képest nagyon jót úsztam, úgyhogy megpróbálom délután összeszedni magam, és koncentrálni a középdöntőre – nyilatkozta Kós Hubert. – Azt láttam, hogy rengeteg üzenetet kaptam, de egyelőre próbáltam nem megnézni őket. Majd ma vagy holnap este elolvasom őket. Délután szerintem egyéni csúcsra [50,84 mp – a szerk.] lesz szükségem a döntőbe jutáshoz, de ha nem sikerül, akkor is olimpiai bajnokként távozhatok. 

Amit kellett, azt megcsináltam Párizsban, innen már tényleg minden úszás örömúszásnak számít."

A férfi 100 m pillangó középdöntőjét Kós Hubert és Milák Kristóf részvételével pénteken 21:00-tól rendezik meg, a fináléra pedig szombaton este 20:30-tól kerül sor.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!