A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Ligeti Dániel kikapott második meccsén a török olimpiai bajnok Taha Akgültől, így a vigaszágban bízhat majd.

Ligeti Dániel, a szabadfogású birkózók 125 kilogrammos súlycsoportjában a második meccsén a sportág egyik legnagyobb alakjával került szembe a negyeddöntőben, ugyanis a török Taha Akgül, Rió bajnoka, tízszeres Európa- és háromszoros világbajnok volt az ellenfele.

A török rögtön egy kitolással pontot ért el Ligetivel szemben, majd a passzívnak minősített Ligetit újra kitolta a török, aki már 3-0-ra vezetett az első menetet követően.

2023 World Wrestling Championships
Ligeti Dánielnek nem sok esélye volt a török ellenfelével szemben
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2023 Anadolu Agency

A második menetben is kilépett Ligeti, így újabb pontot kapott a török, majd földre vitte ellenfelét, amikor már támadnia kellett volna a magyarnak, amiért újabb három pontot kapott Akgül. A magyar sarok challenge-et kért, de ez nem volt sikeres, újabb pontot kapott a török, így 8-0-s sikerrel jutott a négy közé a török.

A londoni és riói után harmadik olimpiáján szereplő szombathelyi nehézsúlyú a nyolcaddöntőben az Afrika-bajnoki ezüstérmes nigériai Ashton Adeyemi Mutuwa ellen nyert technikai tussal, most pedig abban bízhat, hogy ellenfele eljut majd a döntőig és akkor Ligeti majd a bronzéremért még csatázhat majd szombaton.
   

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!