A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNBőhm Csaba
18:11ÖttusaÖsszesített
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
HUNMárton Viviana
21:19TekvondoViviana Marton-Aleksandra Perisic
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Az olaszok még mindig nem tudtak túllépni a magyarok elleni vesztes negyeddöntőn, amin a játékvezetők szerintük az ő kárukra tévedtek.

Az olaszok a magyarok elleni meccsen négyperces emberhátrányba kerültek ütés miatt, de abban a periódusban 4-0-ra nyertek, majd ötméteresekkel estek ki a mieink ellen. A medencében hozott ítéleteket egyik fél sem igazán értette, de Jansik Szilárd vérző feje azért sok mindenről árulkodott. Az olaszok meglepetésre remekül átvészelték a hosszú emberhátrányukat, így kijelenthető, hogy nem emiatt estek ki a negyeddöntőben. A meccs után aztán dühöngtek az olaszok, és az újságírók sem fogták vissza magukat.

Az olaszok később óvtak, a meccs újrajátszását akarták, de erre természetesen nem került sor.

Az olaszok a zsűrinek háttal hllgatták a hmnuszokat
Fotó:  Andreas SOLARO / AFP

Az olaszok ma már a spanyolok ellen játszottak az 5-8. helyért, itt tovább tüntetek az olaszok: először háttal álltak fel a zsűriasztalnak a himnuszok alatt, majd a medencében sem adtak bele mindent. Az első támadásaikat direkt elszórakozták, majd védekezésben kiállítottak maguktól egy embert. Szemmel láthatóan az olasz edző, Alessandro Campagna volt az, aki vezette a tiltakozást, ugyanis ő vezényelte a csapat játékosai, hogy éppen mit csináljanak, és a szakmai stáb is háttal állt a himnuszok alatt a zsűrinek.

Videón a furcsa olasz tiltakozás:

A meccset végül a spanyolok nyerték 11-9-re, így az olaszok csak a hetedik helyért játszhatnak majd.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!