A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a párizsi olimpián megszületett az első magyar aranyérem, miután a 200 méteres hátúszás világbajnoka, a 21 éves Kós Hubert az olimpián is diadalmaskodott ebben a versenyszámban. A finálé után Sós Csaba, a magyar úszó-válogatott szövetségi kapitány értékelte az újdonsült olimpiai bajnok teljesítményét.

Kós - aki a szövetség jelenlegi elnöke, Wladár Sándor után a második magyar férfi úszó, aki ebben a számban nyert az ötkarikás játékokon - a magyar úszósport történetének 30. olimpiai aranyát szerezte meg.

„Nem vagyok még józan, maradjunk annyiban. 

Infarktusos volt, ahogy úszott, nagyon fegyelmezett és klasszis módjára. Elért mindent, az igazi csúcs a következő olimpia, ha végig dolgozza a négy évet. Várhatjuk a folytatást. 

Ilyen szokott lenni, amikor vannak kiugró olimpiáink, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina, vagy amikor Hosszú Katinka hármat nyert, jellemzően ez a két-három érem szokott lenni, vagy egy van, mint a Kovács Áginál Sydney-ben. Azt kell mondjam, ez egy átlagos szereplés eddig, de még van hátra fő számunk, a férfi 100 pillangóúszás” – mondta Kós Hubert aranyérme után az úszóválogatott szövetségi kapitánya. 

Kós Hubert olimpiai bajnok lett 200 háton
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kós Hubert a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Párizsban. Múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter harmadik lett, szerdán pedig a férfi kardcsapat, valamint Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban végzett a második helyen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!