A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Eddigi legjobb eredményével a második helyen vitorlázott a nők ILCA 6 hajóosztályában a világbajnok Érdi Mária, amikor gyenge szél miatt lefújták az egész futamot.

Egyelőre a hektikus időjárás a főszereplő a tengeren, a szélcsendes futamokon pedig nem volt szerencséjük vitorlázóinknak, Érdi Mária összetettben a 24, a férfiak ILCA 7 osztályban szereplő Vadnai Jonatán pedig a 17. folytatja az olimpiát. Minden nap lesznek versenyek, az éremfutamokat a terv szerint a jövő héten kedden tartják. Zavaros, néha teljesen leálló szélben, javarészt a szerencsére bízva kezdődtek a futamok a párizsi olimpia vitorlás helyszíneinek helyt adó Marseille-i öbölben. A női ILCA 6 osztály csütörtökön elmaradt futamát is be akarták pótolni pénteken, így három futamot terveztek, de ebből a harmadikat szélcsend miatt menet közben törölték. 

Különösen rosszul érintette ez Érdi Máriát, aki az első és a második bóját is a második helyen tudta venni, így jó eséllyel óriásit ugrott volna előre összetettben,

 ha be tudják fejezni a futamot. Nem így történt, így annak ellenére, hogy világbajnokként a mezőny egyik legesélyesebb versenyzőjének számít, egyelőre a 24. helyen áll összetettben.

Érdi Mária peches volt a pénteki napon
Fotó: Christophe SIMON / AFP

„Tudok jól menni ilyen szélben, de mindkét rajtom nagyon rossz volt ma, sajnos a bal oldalon kellett volna menni, de miután rossz volt a rajtom, utána nem volt már lehetőségem oda eljutni. Örültem, hogy a 3. futamban elöl voltam, jó volt végre kicsit szabadon vitorlázni, nem csak felkapaszkodni. Holnapra nincs más feladatom, mint jól elrajtolni.” – értékelt Érdi Mária. 

Ahogy szerdán, úgy csütörtökön is szerencsésebbek voltak a férfiak, az ILCA7 hajóosztály mindkét futamát meg tudták tartani. Európa-bajnoki ezüstérmes tehetségünk, Vadnai Jonatán 21. és a 13. helyen végzett, az előbbi eredményt, mint az eddigi legrosszabbat nem veszik figyelembe az összesítésnél, így a 17. helyről várhatja a folytatást.

„5-7 csomós gyenge szelünk volt. Arra számítottunk, hogy nyugat felől jön egy front és hogy a pálya jobb oldala lesz az erős, de sajnos nem így lett, a második futamban pedig annyiban elrontottam a rajtomat, hogy az utolsó pillanatban bejött alám egy hajó, amit már nem tudtam kivédeni. Kitisztáztam magam, egész jól felértem, de aztán a hátszélben beszívott a mezőny, buktam elég sok helyet. Ez nem a legjobb hely, de messze még a vége, lehet ebből építkezni és szeretnénk néhány top 10-es eredményt összeszedni a következő futamokban. Mára is 15 csomós, azaz erősebb szelet ígértek, reméljük, holnapra meg is érkezik.” – mondta Vadnai Jonatán.

A tervek szerint holnap ismét két futamot rendeznek a férfiak számára, a nőkre pedig újra három futam vár.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!