Foci-Eb 4. nap: Lewandowski és a spanyolok is megkezdik a szereplést

fbl Horizontal
Poland's forward Robert Lewandowski takes part in their MD-1 training session at Arena Gdansk in Gdansk on June 13, 2021, the eve of their UEFA EURO 2020 Group E football match against Slovakia. (Photo by JANEK SKARZYNSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság negyedik játéknapján a koronavírus által megtépázott spanyol válogatott, valamint az európai aranycipős Robert Lewandowskit is felvonultató lengyel csapat is megkezdi szereplését a tornán. Glasgow-ban is nagy ünnepre készülnek, mivel 23 év után újra világversenyen szerepelhet a skót csapat.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
10:25
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Tartsanak velünk ma is!

Itt az Eb negyedik napja, ezúttal három városból három mérkőzéssel folytatódik a torna. Tartsanak velünk délután 2-ig folyamatosan frissülő hírfolyamunkkal!

10:27
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Lássuk a mai meccskínálatot!

15 órától Glasgow-ban Skócia–Csehország, 18 órától Szentpéterváron Lengyelország–Szlovákia, majd 21 órától Sevillában Spanyolország–Svédország mérkőzést rendeznek a mai napon.

10:29
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Sugárzik róluk az önbizalom

A lengyel válogatott tagjai nem úgy néznek ki, mint akiket agyon nyomni készül a tét.

10:38
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Így edzettek vasárnap a spanyolok

A tréning sajtónyilvános első 15 perce a kétszeres Európa-bajnok esetében annyira nyilvános, hogy bárki megnézheti. Meg is mutatjuk.

10:48
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Luis Enrique nem fog kifogásokat keresni

A szereplését hétfőn este 21 órától Sevillában Svédország ellen megkezdő spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis Enrique kijelentette, bármi is történjék a csapatával, nem fog kifogásokat keresni a szereplésükre.

"Nem vitás, nagyon nehéz hét van mögöttünk, de nem keresünk bűnbakokat és kifogásokat. Fantasztikus csapatunk van, és már nagyon várjuk az első mérkőzést" – mondta a találkozó előtt a spanyol szövetségi kapitány arra utalva, hogy két játékos pozitív koronavírustesztje miatt a keret tagjai alig tudtak együtt készülni.

10:53
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Skócia visszatér a nagyszínpadra!

És ennek mindenki nagyon örül!

11:49
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Nézzen meccset papagájjal!

Vegyen példát Jesse Lingardról, aki élen jár a divat diktálásában!

Vajon ragadós lesz Jesse Lingard példája? Forrás: AFP/Justin Tallis
12:20
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Lewandowskit csak a locsoló tudja leszerelni?

Megugrasztani legalábbis megtudja a lesből támadó vízsugár, annyi biztos.

12:26
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Korlátozások lesznek Szentpéterváron

A koronavírus-járvány terjedése miatt a helyi hatóságok megtiltották a 3000 fő feletti tömegrendezvényeket Szentpéterváron, a labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszínén. Ezt hétfőn, a torna első hétvégéje után közölte a városvezetés.

Orosz szurkolók nézik csapatuk Belgium elleni meccsét a pétervári Konjusennaja téren felállított szurkolói zónában Forrás: NurPhoto via AFP/Mike Kireev/NurPhoto/Mike Kireev

A világ legészakabbra fekvő többmilliós városában szombaton több ezren kísérték figyelemmel óriáskivetítőkön az oroszok belgák elleni csoportmérkőzését (0-3), a folytatásban azonban csak korlátozott számban lesz lehetőség a közös szurkolásra, ráadásul csütörtöktől a szurkolói zónákban nem árusíthatnak ételt, csak italt.

Az orosz válogatott szerdán fogadja a finneket Szentpéterváron, majd jövő hétfőn Koppenhágában zárja a csoportkört a dánok ellen. De ugyancsak Péterváron rendezik a mai lengyel-szlovák találkozót is.

12:30
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Isten éltesse Kingsley Comant!

A franciák sztárja biztos nem haragszik meg, hogy csak most köszöntjük föl. Nem biztos, hogy kedden ugyanilyen szép tortával várják Münchenben.

12:32
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Egy kis gólstatisztika a német-francia elé

12:35
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Honnan hiányoznak majd legjobban a szurkolók?

Miután Budapesten telt ház lesz, így csak egyetlen választás maradt az Eb-helyszínek sorában: Glasgow, ahol a Hampden Parkban 60 ezer helyett csupán 10-12 ezren lesznek.

13:12
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Egy finn játékos lett a hétvége legjobbja

Ami nem annyira meglepő, ha tudjuk, hogy ő Lukas Hradecky, a Dániát 1-0-ra legyőző finn válogatott több nagy védést is bemutató kapusa.

13:15
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Hamarosan bejelenthetik Donnarumma átigazolását

A Mundo Deportivo információi szerint az olasz válogatott kapusának már csak át kell esnie az orvosi vizsgálaton (amit Covercianóban, a válogatott edzőközpontjában fognak elvégezni), hogy aláírhassa öt évre szóló és évi 10 millió eurót garantáló szerződését.

13:23
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Karszalag és applikáció: így juthat be a Puskás Arénába

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt most talán még a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel fogadják a budapesti Eb-meccsekre érkező szurkolókat. Cikkünkből mindent megtudhat a zökkenőmentes bejutás feltételeiről.

A Puskás Aréna három csoportmeccsnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont Forrás: AFP/Attila Kisbenedek
13:29
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Rengeteg buszparkoló várja a szurkolókat a Puskás Arénánál

14:11
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Akcióban a svéd drukkerek Sevillában

Na, nem úgy, ahogy az angolok vagy az oroszok szoktak akciózni, de miattuk is több helyen meg kellett állítani az andalúz nagyváros forgalmát, írja az esti spanyol-svéd meccset közvetítő M4 Sport helyszínen tartózkodó riportere. "A drukkerek ugyanis lovas hintókat béreltek ki, és azokkal mentek városnéző túrára."

Varga Péter azt is megtudta, hogy a helyiek féltik a spanyol válogatottat, amelynek 24 fős keretéből 17 játékosnak ez lesz az első nagy felnőtt tornája.

14:27
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Rockyként készülnek a finnek az oroszok ellen

A finn drukkerek lehet, hogy joggal érzik úgy, hogy nekik kell eljátszaniuk Rocky Balboa szerepét az Ivan Drago elleni csatában. Tény, hogy az orosz csapat lesz az esélyesebb a két fél szerdai szentpétervári találkozóján, de a finnek a dánok elleni drámai mérkőzésen megmutatták, hogy képesek bevinni a győztes ütést.

14:31
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Minden gólnak így kell örülni

Igazuk van az angol drukkereknek, akik így ünnepelték Raheem Sterling Horvátország elleni győztes gólját.

15:01
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Villámgyorsan lehet hozzájutni a karszalagokhoz

A budapesti Eb-meccsek látogatásához szükséges karszalagokat a főváros három pontján lehet felvenni. Hétfőn és kedden (azaz ma és holnap) a magyar-portugál meccsre érvényes karszalagokhoz lehet hozzájutni a Papp László Sportarénánál, a Városligetben és a Groupama Aréna mellett. Aki időben érkezik, az percek alatt hozzájuthat a karszalaghoz.

Ma még szinte sorban állás nélkül lehet felvenni a Puskás Arénába való bejutáshoz kötelező karszalagot Fotó: Polyák Attila - Origo
15:10
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Kedden műtik az arccsonttörést szenvedett belga játékost

Timothy Castagne elhagyta a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő belga válogatott edzőtáborát, kedden pedig meg is műtik.

A belgák szombati nyitómérkőzésén kettős arccsonttörést szenvedett futballistát barátnője vitte el az együttes Brüsszel melletti főhadiszállásáról, a műtétre Antwerpenben kerül sor. Bár a Leicester City 25 éves légiósa, aki egészségesen stabil kezdőembernek számít a belgáknál, még nem mondott le arról, hogy visszatérjen társaihoz és játékra jelentkezzen, a gárda spanyol szövetségi kapitánya, Roberto Martínez már vasárnap este kizárta annak lehetőségét, hogy még ezen az Eb-n pályára léphet a sérült játékosa.

Timoty Castagne-t (pirosban) kísérik le a pályáról az ütközés után Forrás: AFP/Dmitri Lovetsky

Castagne az oroszok elleni csoportmérkőzés 26. percében Daler Kuzjajevvel fejelt össze, ami után azonnal le kellett cserélni. Kuzjajev ápolás után folytatta ugyan a játékot, pár perccel később azonban őt is lecserélték.

15:57
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Tűz a müncheni stadionban

Nincs nagy baj, nem lesz akadálya a keddi német-francia Eb-rangadónak.

16:08
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Rohan az idő, de öt éve Bordeaux-ban megállítottuk egy pillanatra

Hihetelen, mert olyan, mintha tegnap lett volna, de bizony napra pontosan ma öt éve, hogy 44 év távollét után egy csodálatos győzelemmel tért vissza a magyar válogatott az Európa-bajnokság színpadára. Elevenítsük fel együtt az emlékeket!

A második gólt szerző Stieber Zoltán extázisa Forrás: DPPI media/Backpage Images
16:09
június 14, 2021
Vágólapra másolva!

Köszönjük a figyelmüket!

A hírfolyamot mára lezárjuk, de ne menjenek messzire, hiszen 15 órakor kezdődik a Skócia–Csehország találkozó, amit szöveges élő formában követhetnek az Origo oldalán. Köszönjük a figyelmet!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről