A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Botrányt okozott Gárdonyban a francia válogatott

Magyarország - Franciaország, Foci EB, labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2020, labdarúgás, csoportkör, F csoport, Puskás Aréna, Budapest, 2021.06.19.
BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 19: Players of France pose for a team photograph prior to the UEFA Euro 2020 Championship Group F match between Hungary and France at Puskas Arena on June 19, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images)
Vágólapra másolva!
Hiába várták a gárdonyiak a francia válogatottat, az előzetes tervekkel ellentétben a csoportkör végéig a budapesti Marriott Hotelben maradt, nem utazott le Gárdonyba – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Franciaország nemzeti együttese nagy bosszúságot okozott a városvezetésnek, az edzőpályát biztosító helyi sportegyesületnek és a Vital Hotel Nautisnak azzal, hogy az előzetes terveket felrúgva, Magyarországra érkezésétől a csoportkör végéig a budapesti Marriott Hotelben maradt. Bár a francia szövetség kifizeti az utolsó pillanatos lemondással járó pluszköltségeket is, Gárdonyban joggal bosszankodhatnak a csoportunkból végül első helyen továbbjutott sztárcsapat elmaradt látogatása miatt.

– mondta a Blikknek Tóth István, Gárdony polgármestere, aki csütörtökön maga húzatta fel a városháza előtti téren a francia zászlót, amely így végül egy napig lobogott csak.

"Kellemetlen helyzet volt, a focipályánál ugyanis még a csapat kondigépeit rakodták ki a kamionból. Senki nem is kapott magyarázatot.

Talán a fővárosba érkezve látták, hogy nehézkes a közlekedés, és úgy döntöttek, nem mozdulnak már ki a hőségben. Lehet, hogy igazuk volt, de sokak munkája veszett kárba"

- mondta a polgármester.

A francia válogatott Forrás: UEFA via Getty Images/Alex Livesey

Hetek óta készültek a gárdonyiak a világsztárok fogadására

"Mindenki abban a hiszemben volt, hogy pénteken megérkeznek, majd innen mennek Budapestre, a magyar válogatott elleni szombati meccsre. A teljes szállodát lefoglalták, amelyet fel is díszítettek az igényeik szerint, a kedvükért a futballpályán kicserélték a gyepet.

– fogalmazott Tóth. "A szerződés szerinti pluszköltségeket kifizeti a francia szövetség a hotelnek, az egyesületet érintő tartozás egy részét már teljesítette is, de természetesen mindenki csalódott a történtek miatt" - tette hozzá.

A németek elégedettek voltak

A részben magyar rendezésű U21-es Európa-bajnokság alatt Németország válogatottja vendégeskedett Gárdonyban.

"A németek nagyon jól érezték magukat a Nautisban, illetve a gárdonyi fociközpont is kielégítette az igényeiket. Minden precízen úgy történt, ahogy a szerződésben megegyeztek a felek, míg a franciák folyamatosan változtattak az igényeiken" – mondta Tóth István polgármester.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!