Cristiano Ronaldo a magyarokat dicsérte

Cristiano Ronaldo Gulácsi Péter
Gulácsi és Ronaldo a Magyarország - Portugália mérkőzés végén a Puskás Arénában
Vágólapra másolva!
Mint arról beszámoltunk, a magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának keddi összecsapásán, a Puskás Arénában. A mérkőzés legjobbjának a két gólt szerző Cristiano Ronaldót választották, aki a meccs utáni interjúban a magyarok védelmét méltatta. Az ötszörös aranylabdás klasszis mellett a portugál válogatott szövetségi kapitánya is szót ejtett a magyar válogatottról.
Vágólapra másolva!

Portugália egy megpattanó lövéssel szerzett vezetést a magyar válogatott ellen, amitől megtört az addig majdnem kifogástalanul működő magyar védelem. A címvédő az utolsó néhány percben még kétszer talált be az az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo révén, aki így már egyedül áll az élen az Eb-örökrangsorban. A portugálok csapatkapitánya érthető módon elégedett volt a lefújást követően.

Nagyon hálás vagyok a csapattársaimnak, hogy két gólhoz is hozzásegítettek és így sikerült a meccs legjobbjának lennem. Elengedhetetlen volt, hogy jól kezdjük az Európa-bajnokságot, de nem dőlhetünk hátra, a folytatásban is ugyanilyen magabiztosan kell játszanunk és meg kell nyerni a soron következő meccseket" – nyilatkozta az ötszörös aranylabdás labdarúgó az UEFA honlapján.

Gulácsi és Ronaldo a Magyarország - Portugália mérkőzés végén a Puskás Arénában Forrás: AFP/Bernadett Szabo

A portugálok szakvezetője, Fernando Santos szerint csapata végig jól játszott, mert a biztonságra törekedő magyarokat védekezésre kényszerítették és nem hagyták birtokolni a labdát.

A szünetben azt kértem a játékosoktól, küzdjenek tovább szívvel-lélekkel, hogy meg tudják törni a magyarokat. Ennek ellenére a folytatás első tíz-tizenöt percében volt egy kis üresjáratunk. Ahogy pörgött az óra, egyre nehezebb dolgunk volt, nem volt könnyű megszerezni az első gólt, de végül szép győzelemmel rajtoltunk" - értékelt a szakember, aki arról is szót ejtett, hogy fantasztikus volt ismét telt házas stadionban futballozni, egyúttal megköszönte annak a négyezer portugálnak a buzdítást, aki vállalta az utat a magyar fővárosba.

Fernando Santos szerint csapata végig jól játszott Forrás: AFP/Bernadett Szabo

A portugálok első gólját szerző Raphael Guerreiro érthető módon szintén elégedetten értékelte a találkozót.

"Volt egy kis szerencsém a gólomnál, de döntő fontosságú volt, hogy bement, ráadásul utána még kétszer eredményesek tudtunk lenni, így most nagyon örülünk a győzelemnek. A magyar válogatott bizonyította, hogy erős és nagyon jól védekezik. Szinte végig nálunk volt a labda, de türelmesek tudtunk lenni, és ez kifizetődött" - nyilatkozta a 27 éves védő.

"Úgy gondolom, hogy túl sok helyzetet szalasztottunk el, de végül sikerült három gólt lőni. Számítottunk rá, hogy a magyar csapat keményen fog védekezni ellenünk és ellentámadásokat próbál majd vezetni. Szerencsére sikerült ezeket a kontrákat megakadályoznunk. Minden meccs döntőfontosságú, de mérkőzésről mérkőzésre haladunk" – mondta Rafa Silva, a portugál válogatott támadója.

Willi Orbán és Rafa Silva küzd a labdáért Forrás: AFP/Bernadett Szabo

"Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz. A magyar csapat fizikálisan nagyon erős, ráadásul mélyen védekezik. A következő mérkőzések is kemények lesznek a csoportban, de ez érthető, hiszen az Európa-bajnokságon minden csapat erős" – fogalmazott Renato Sánches.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!