Hatalmas balhé volt Londonban az angol-skót meccs után

Aftermath Of The UEFA EURO 2020 Scotland V England Match EURO 2020 Fan - Enthusiast Leicester Square Live Broadcast Live Streaming London Match - Sport News Public Viewing Area Sport Venue Union of European Football Associations Watching EURO 2020 Group D
Police officers take a fan into custody as Scottish fans celebrate at Leicester Square after Scotland played to a goalless draw against rivals England in a UEFA EURO 2020 Group D clash in London, Britain, 18 June 2021. 18 people were reportedly detained, most of them near Wembley Stadium. (Photo by Maciek Musialek/NurPhoto) (Photo by Maciek Musialek / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
30 embert vettek őrizetbe a rendőrök a péntek esti, 0-0-s döntetlennel véget érő Anglia-Skócia Európa-bajnokság után történt szurkolói rendbontás miatt - írja a The Guardian.
Vágólapra másolva!

A futballvilág legősibb rivalizálásának legújabb fejezete nem ért véget a Wembley Stadion pályáján. A szurkolók az arénán kívül is gondoskodtak arról, hogy emlékezetes maradjon a péntek este.

Pórul járt skót szurkolók a Leicester Square környékén Forrás: NurPhoto via AFP/Maciek Musialek/NurPhoto/Maciek Musialek

Az Európa-bajnokság egyik legunalmasabb mérkőzése után a skót szurkolóknak volt okuk az örömre, mert csapatuk nem kapott ki jóval esélyesebb riválisával szemben. A stadion környéki terület mellett lefújás után a londoni Leicester Square volt a rendbontások fő helyszíne. Utóbbi helyen 25, míg a stadionnál öt embert tartóztatott le a helyi rendőrség.

A Scotland Yard által kiadott információ szerint 13-an közrendbeli bűncselekmények, hatan vállalhatatlan ittas cselekedetek, hárman rendőrök elleni támadásért, ketten kábítószerel kapcsolatos dolgok, egy ember pedig a rendőrség oszlatási parancsának való szembeszegülés miatt kerültek letartóztatásra.

A skót szurkolók vörös színű görögtüzeket gyújtottak, zászlókat tűztek ki a helyi turistalátványosságokra, focilabdákat rugdostak, és a nemzeti himnuszukat énekelték - mindezt vállalhatatlan stílusban, az éjszaka közepén.

A rendőrök londoni idő szerint 0:45-kor értek ki a Leicester Square-re, és fél órával később már végeztek is a személyek előállításával.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!