Luis Enrique nem akarja, hogy beoltsák a spanyol focistákat

fbl Horizontal
Luis Enrique szerint nem most lenne itt az oltás ideje
Vágólapra másolva!
Teljes a káosz a spanyol csapatnál napokkal az Európa-bajnokság kezdete előtt. A szövetségi kapitány, Luis Enrique szerint most már nem kéne beoltani a focistáit.
Vágólapra másolva!

Luis Enrique elmondása szerint egyelőre nem biztos, hogy megkapják a játékosai a koronavírus elleni védőoltást az Eb kezdete előtt. Erről azért kellett beszélnie, mert korábban a spanyol egészségügyi miniszter azt mondta, hogy két nappal a torna előtt beoltják majd a focistákat.

A téma azért aktuális, mert nemrégiben Sergio Busquets produkált pozitív tesztet, aki most így karanténban van és biztosan kihagyja a svédek elleni hétfői meccset.

Luis Enrique szerint nem most lenne itt az oltás ideje Forrás: AFP/Javier Soriano

Carolina Darias arról beszélt, hogy a spanyol focisták, csakúgy mint az olimpikonok, megkapják majd az oltást. Erre szerinte csütörtökön kellett volna sort keríteni, de a szövetség részéről ezt nem tartotta mindenki jó ötletnek.

„A szövetség elnöke két hónappal ezelőtt érdeklődött az oltáslehetőségéről, akkor azt szerettük volna, ha a kerethirdetés után történik meg az első oltás. Akkor ezt nem lehetett megoldani, elfogadtuk, nem volt vita. Most zajlik az egyezkedés, de még mindig nem biztos. Ha az elnök úr és az orvosok úgy döntenek, akkor azt tesszük, ami szerintük a legjobb. Azt szerettem volna, ha ez akkor megtörténik, amikor ennek meg kellett volna történnie. Tudnunk kell, hogy lehetnek mellékhatások, ez pedig senkinek nem jönne jól a meccsek közeledtével" – mondta Enrique.

A nap másik híre, hogy Diego Llorente második tesztje már negatív lett, így ő visszatérhetett a kerethez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!