Az UEFA betiltotta a müncheni stadion szivárványszínű kivilágítását

UEFA EURO 2020 in Munich with spectators! . current sport Champonsleague CL FINAL 2012 European competition SOCCER FOOTBALL gentlemen men Munich premium international CLUB DRESS club team club SPORT SPORTS SP season 2011 professional football 2011 2012 Ho
UEFA EURO 2020 in Munich with spectators! Archive photo :. The Allianz Arena shines in extravagant colors in the evening sky in the north of Munich on May 16, 2012 - three days before the big showdown - the game of the games. Stadium, overview, exterior view, football stadium. Soccer Champions League Final 2012 / FC Bayern Munich-FC Chelsea. Season 2011/12, ALLIANZARENAMUENCHEN on May 19, 2012. � (Photo by FrankHoermann/SVEN SIMON / Sven Simon / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA megtiltotta, hogy a müncheni Allianz Aréna szivárványszínben világítson szerda este a Németország-Magyarország labdarúgó Eb-mérkőzésen. A hírről elsőként a Bild című lap számolt be hétfőn este.
Vágólapra másolva!

A német lap arról írt, hogy az UEFA szerint az Európa-bajnokság alatt csakis nemzeti színekben világíthatnak a stadionok, ezért semmilyen körülmények között nem engedélyezi azt, hogy a létesítményt szivárványszínekben világítsák ki.

Jens Grittner, a német szövetség sajtósa azt nyilatkozta, hogy

az UEFA ragaszkodott ahhoz, hogy az Európa-bajnokság ideje alatt a stadionok egységes kivilágításban nézzenek ki, ezért sem engedélyezték az ettől való eltérést.

A német Bild című újság ezzel nem érte be. A cikk végén a szerkesztő megjegyezte: ha az UEFA nem engedélyezi a szivárványos kivilágítást, akkor a német játékosoknak és a szurkolóknak kell elhelyezni ezt a jelképet a stadionon belül.

A müncheni önkormányzat korábban arra szólított fel, hogy az Allianz Arénát a meccs napján, azaz június 23-án mindenképpen szivárványszínben kell kivilágitani. Mindezt azért, mert a magyar parlament június 15-én elfogadta a pedofilellenes törvényt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!