A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2

Kiderült, mennyi pénzt kap a katari foci-vb győztese

World cup of football | Coupe du monde de Football Paris cup cut goblet dollars relaxation leisure world nation national premium salary wages terrain capital France saving leisures | Pays argent coupe détente equipe loisir monde mondial prime salaire tour
trophy | Trophée 29/05/2016 (Photo by Jean-Luc Flémal / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
November 20-án, vasárnap 17 órakor a Katar-Ecuador mérkőzéssel veszi kezdetét az év legjobban várt sporteseménye, a katari labdarúgó-világbajnokság. Kiderült, mekkora összeggel gazdagodik a torna végső győztese. 
Vágólapra másolva!

A FIFA több mint 200 millió dollárt (78 milliárd forint) oszt szét azok között a klubok között, amelyek engedélyezték válogatott játékosaik számára a tornán való részvételt. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség összesen 440 millió dollárt (172 milliárd forint) utal át a világbajnokság teljes mezőnyének.

A Bors megírta, hogy

a világbajnok 42 millió dollárral (16 milliárd forint) gazdagodik, ez a legmagasabb érték, amit egy győztes szövetség valaha kapott.

2018-ban az aranyérmes Franciaország 38 millió dollárt (14,8 milliárd forint) érdemelt ki.

A francia válogatott nyerte a 2018-as vb-t Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Arra is fény derült, hogy valamennyi klub, ahol a résztvevő játékosok a vb-t megelőző két évben szerepeltek, szintén "kártérítést" kapnak. A FIFA jelezte: focistánként napi 10 000 dollár rajtpénzt (4 millió forint) megszorozzák azokkal a napokkal, ameddig az egyes labdarúgók a világbajnokságon tartózkodnak - ez az időszak két héttel a nyitómérkőzés előtt, egy nappal az adott nemzeti csapat utolsó mérkőzése után ér véget.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!