Vágólapra másolva!
A Skót Labdarúgó Szövetség felkérésére két nemzetközileg is elismert szakvezető segít az új szövetségi kapitány kiválasztásában. Sir Alex Ferguson és Andy Roxburgh tanácsokkal segít, vajon kinek kellene követnie a kispadon a lemondott Craig Brownt. A hírek szerint hat potenciális jelöltet már találtak is.

A skót szövetség elnöke, David Taylor szerint legkésőbb januárig eldől, ki lesz Skócia szövetségi kapitánya. "A szövetség már meghatározta, milyen típusú edzőt keres" - jelentette ki Taylor. "Az új kapitánynak megfelelő, rövid távú célokkal kell rendelkeznie, amelyek célja, hogy a nemzetközi tornákra sikerrel vezesse ki a válogatottat. Hosszú távú elképzelése pedig az legyen, hogy a vezető klubok fiatal tehetségeit felfedezze és beépítse az együttesbe. Hogy milyen edző kell? Olyat keresünk, akinek voltak már számottevő sikerei, karizmatikus egyéniség és tudja kellően motiválni a játékosokat."

Taylor megerősítette, Ferguson és Roxburgh javaslatára eddig hat jelölttel vették fel a kapcsolatot. Skócia azért nem kötött le novemberre barátságos mérkőzéseket, mert szeretnének majd egyeztetni az új szakvezetővel is. Az ő elképzelései szerint választják majd ki a megfelelő ellenfeleket, akik ellen sikerrel készülhet fel a csapat a 2004-es Európa-bajnoki selejtezőkre.

Pincési László

Mindent egy helyen az Eb-ről