A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Messiék nem tudtak annyira rosszul játszani, hogy ne nyerjenek

fbl Horizontal
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (C) vies with Real Sociedad's Spanish midfielder Asier Illarramendi (L) and Real Sociedad's Spanish midfielder David Zurutuza during the Spanish league football match between Real Sociedad and FC Barcelona at the Anoeta stadium in San Sebastian on September 15, 2018. / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
A Barcelona idegenben 2–1-re győzött a Real Sociedad ellen a spanyol bajnokság negyedik fordulójában.

Januárban a Barcelona egy majdnem tízéves átkot tört meg az Anoétában, amikor bajnoki mérkőzésen 0–2-ről fordítva 4–2-re legyőzte a Sociedadot.

A baszk csapatnak nemrég készült el az új stadionja, és sokáig úgy tűnt, hogy ez is hasonlóan nehéz terep lesz a katalánoknak, hiszen Aritz Elustondo bombájával már a 12. percben előnybe kerültek a hazaiak. Messiék helyzetet sem nagyon tudtak kialakítani, hiába volt ott az argentin mellett Luis Suárez és Ousmané Dembélé, a támadások akadoztak.

A Barcelona hátrányból fordítva győzött a Sociedad ellen Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A második félidőben a Sociedad többször is lezárhatta volna a meccset, de vagy Ter Stegen védett bravúrral, vagy Mikel Oyarzabál lőtte égbe a labdát ziccerben. A futball kegyetlen törvénye, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, különösen igaz ez a Barcelona ellen, amely még a válogatott szünet utáni enervált formájában is képes volt három perc alatt fordítani. A gólokat Suárez és Dembélé szerezte (mindkettőhöz kellett szerencse).

A 86. percben a Sociedad figyelmeztette a Barcelonát, hogy még nincs vége a meccsnek, a védők mögé jó ütemben belépő Juanmi közeli fejese azonban néhány centivel mellé szállt.

A Barcelona idénybeli negyedik bajnokiját nyerte.

Összefoglaló itt.

12GólAritz Elustondo
43Sárga lapAsier Illarramendi
63GólLuis Suarez
66GólOusmane Dembele
87Sárga lapSamuel Umtiti
Összeállítások
4-3-1-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!