Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
Kiengedték a stuttgarti kórházból Varga Barnabást, az Európa-bajnokságon szereplő magyar labdarúgó-válogatott vasárnap megsérült játékosát.

A Skócia elleni Európa-bajnoki meccsen megsérült Varga Barnabás az orvosok javaslata alapján nem tért vissza a magyar válogatott németországi Eb-főhadiszállására, hanem hazautazott, a repülőgép (noha előzetesen elmondták, frissen szerzett arcsérüléssel általában nem tanácsos repülőre ülni) már landolt is vele Budapesten – írta meg a Bors szerdán délután.

Skócia - Magyarország, Foci EB, Varga Barnabás labdarúgó Európa-bajnokság, Euro 2024, Euro2024, labdarúgás, csoportkör, A csoport, MHPArena, Stuttgart, euro2024magyarok, 2024.06.23.
Varga Barnabás hazatért Magyarországra
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

Varga Barnabás már Magyarországon van

Már korábban bejelentették, hogy Varga Barnabás szerdán elhagyhatja a stuttgarti klinikát, ahová azután szállították, hogy a skótok kapusa, Angus Gunn a sorsdöntő csoportmérkőzés 68. percében letarolta a magyar válogatott csatárát. A Ferencváros csatára súlyos sérüléseket (arccsonttörést és agyrázkódást) szenvedett, nyakmerevítőben, hordágyon vitték le a pályáról, majd azonnal kórházba szállították, ahol hétfőn komplikációk nélkül megműtötték. A játékost kedden meglátogatta magyar válogatott küldöttsége. Varga Barnabás és látogatói többször is köszönetet mondtak a Prof. Dr. Benedicta Beck-Broichsitter vezetésével működő Száj-, Állcsont- és Arcsebészeti Klinika munkatársainak a gyors és szakszerű ellátásért.

„Köszönöm a rengeteg támogató üzenetet. 

Jó újra itthon lenni. Most néhány hét pihenő következik, utána a gyógyulásomra koncentrálok. Visszanéztem már az esetet, nem vagyok ijedős típus" 

– mondta a fradi.hu-nak a csatár, aki reméli, hogy a válogatott folytathatja szereplését a nyolcaddöntőben.

Az egyelőre kérdéses, hogy mennyi időbe telik a regeneráció Varga számára, és mikor léphet legközelebb pályára. A Fradi korábbi német védője, Julian Koch korábban ugyanilyen sérülést szenvedett, ő így nyilatkozott az esetről:

„Elsőre igazán fel sem fogtam, mi történt. A fájdalom pokoli, főként az első napokban. A műtétet követően 6-8 hét kihagyással kell számolni, ennyi idő után térhettem vissza a pályára maszkban. Nem szabad semmit sem elsiettetni, türelmesnek kell lenni. Biztos vagyok benne, hogy fel fog épülni, és remélhetőleg minél előbb újra teljes értékű futballistaként számolhat vele a Fradi és a válogatott. A legjobbakat kívánom neki, drukkolok, hogy mihamarabb meggyógyuljon" – mondta Julian Koch, aki hozzátette, amikor a felépülését követően először pályára lépett, egy kicsit tartott attól, mi történik, ha valaki eltalálja az arcát, de idővel ez az érzése elmúlt.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről