Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott hősies győzelmet aratott Skócia ellen az Eb csoportkörének utolsó fordulójában, ám Marco Rossi csapata végül nem jutott be a nyolcaddöntőbe. A román szurkolók mindezt nem hagyták szó nélkül és gusztustalan módon gúnyolódtak a magyarok Eb-búcsúján.

A magyar válogatott az első két mérkőzését, a Svájc és a házigazda Németország elleni találkozót elveszítette, de az utolsó csoportmeccsén a csereként beállt Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra nyert Skócia ellen. A magyar csapatnak ezek után megvolt az esélye arra, hogy bejusson a nyolcaddöntőbe, ám az eredmények kedvezőtlenül alakultak. A botrányosan játszó angolok nem győzték le Szlovéniát, a portugálok pedig szintúgy borzalmas futballt bemutatva kaptak ki 2-0-ra Grúziától.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin skótok ellen lőtt gólja után még éltek a magyarok továbbjutási reményei
Fotó: AFP

A csaló bírók is a magyarok ellen voltak

A magyar válogatottat a játékvezetők pocsék döntései is sújtották, hiszen a Németország elleni mérkőzésen a házigazda első gólja előtt Ilkay Gündogan fellökte Willi Orbánt. 

A holland botránybíró, az azóta hazazavart Danny Makkelie azonban nem ítélt kifelé szabadrúgást, hanem érthetetlen módon megadta a gólt a németeknek. 

A csaló bíró emellett les címén elvett egy gólt Sallai Rolandtól, a második félidőben pedig egy 16-oson belüli német kezezés miatt "elfelejtett" 11-est adni Szoboszlai Dominikéknak.

A magyar válogatott skótok elleni meccse sem múlt el botrányos bírói döntés nélkül, még az UEFA is beismerte, hogy azon a találkozón az argentin Facundo Tello nem adott meg egy tizenegyest Marco Rossi csapatának. "A 68. percben történt egy tizenegyesgyanús eset, amikor a skótok hetes számú játékosa, John McGinn meghúzta az ellenfél mezét. 

Ez volt az egyik a lehetséges tizenegyesek közül

- mondta az UEFA játékvezetői bizottságának elnöke, Roberto Rosetti, aki éppen arra az esetre utalt, amikor Varga Barnabást brutálisan letarolta a skót kapus. Végül az UEFA nem ezt, hanem a John McGinn és egy magyar játékos között történt esetet emelte ki.

Euro 2024: Germany - Hungary
A holland Danny Makkelie a foci-Eb legundorítóbb csalását követte el a magyar válogatott ellen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by MARIJAN MURAT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Mindeközben a román válogatott az E jelű négyesben csak eggyel több pontot gyűjtve, 4 ponttal is csoportelsőként jutott tovább. A románok a harmadik meccsükön nevetséges módon úgy játszottak 1-1-es döntetlent Szlovákiával, hogy az mindkét együttesnek teljesen megfelelő volt a nyolcaddöntőbe kerülés szempontjából.

Felháborítóan gúnyolódtak a magyarokon a románok

A román szurkolók a magyar csapat Eb-búcsúja mellett nem mentek el szó nélkül, aljas módon gúnyolódtak Marco Rossi együttesén - vette észre a Mandiner. A románok többek között ilyen üzenetekkel hergelték a magyarokat:

  • "Erdély nem magyar, hanem román."
  • "A Kárpátok bizony a románoké, nem a magyaroké."
  • "Az idei Eb-negyeddöntő a románoknak sikerült, a magyaroknak azonban nem."

A román válogatott a nyolcaddöntőben Hollandia ellen lép majd pályára július 2-án a müncheni Allianz Arénában.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről