Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Egyre jobb állapotban van a skótok elleni 1-0-ra megnyert sorsdöntő Európa-bajnoki csoportmeccsünkön megsérült csatár, Varga Barnabás, de a következő napok egyelőre bizonytalanok a számára is.

Megírtuk, hogy hétfőn átesett a műtéten, kedden pedig már látogatókat is fogadott a Klinikum Stuttgartban, ahol továbbra is lábadozik. Vargát a szakmai stáb egy része látogatta meg Marco Rossival az élen, a játékostársak képviseletében pedig Botka Endre érkezett a kórházba.

A Bors arról ír, hogy az akár szerdán már elbocsátható játékosnak vajon mi lesz a sorsa. Egyelőre nem döntöttek az intézmény, a válogatott és a Fradi orvosai, hogy mi legyen ezt követően Varga Barnabással. Az opciók közül azt kell eldönteni, hogy a válogatotthoz csatlakozik-e újra a játékos vagy Magyarország felé veszi az irányt.

Az is kérdés, milyen járművet használhat, hiszen az arcsérüléssel általában nem tanácsos repülőre ülni, különösen friss műtéti sebek esetén igaz ez, és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy agyrázkódást is szenvedett a brutális üközés során. Az orvosok a döntéssel kapcsolatban természetesen a játékos érdekeit tartják majd szem előtt, de az biztos, hogy az esetleges továbbjutásunk esetén sem léphet majd pályára a nyolcaddöntőben. 

Az A csoport harmadik fordulójának mérkőzését a magyar válogatott 1-0-ra nyerte meg Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával, ezzel három ponttal az A jelű négyes harmadik helyén végzett és még reménykedhet a nyolcaddöntőbe jutásban. A magyar csapat esélyei alaposan megnőttek azzal, hogy az olaszok a 98. percben 1-1-es döntetlenre mentették a horvátok elleni meccsüket, így amennyien kedd este az angolok megverik Szlovéniát, máris a legjobb 16 között lehetünk, ahol természetesen Varga Barnabás nélkül kell majd küzdenie a csapatnak, minden bizonnyal Portugália ellen. 

 

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről