Anyja büntetése sem állította meg a kajakost

Vágólapra másolva!
Saját anyja büntette meg Mike Dawson szlalomkajakost a londoni olimpián. A sportoló azonban annak ellenére bejutott a viadal elődöntőjébe, hogy két másodperces büntetést kapott a játékokon bíróként részt vevő édesanyjától.
Vágólapra másolva!

Dawson hozzáért az egyik kapuhoz, mire anyja, Kay habozás nélkül büntetéssel sújtotta. Ez egyike volt annak a két büntetésnek, amelyet az új-zélandi kajakos kapott a futamában. Később Dawson viccelődve megjegyezte, próbálta rávenni edzőjét, hogy tegyen panaszt "az ellen a bizonyos bíró ellen". Ez azonban minden bizonnyal csak még tovább rontott volna a helyzeten, a kajakos trénere ugyanis apja, Les.

"Ez csak rumlihoz vezetett volna az olimpia után, egyébként is túlságosan szeretem a mama főztjét" - fogalmazott Mike Dawson. Tréfálkozva hozzáfűzte, hogy csak a rokoni kapcsolat miatt sújtották büntetéssel.

Komolyabbra fordítva a szót a kajakos elismerte, hogy anyja jogosan büntette meg. "El is várom tőle" - tette hozzá. "Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy anyámnak ne legyen dolga az elődöntőben" - jelentette ki. A 25 éves sportolónak ez az első olimpiája, anyja már a 2008-as pekingi játékokon részt vett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!