Találja ki, hány olimpiai bajnoki címet nyert pályafutása során Hosszú Katinka

HOSSZÚ Katinka
Hosszú Katinka, az Iron csapat versenyzője a női 200 méteres hátúszás versenyen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkőzésén a Duna Arénában
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka többszörös olimpiai bajnok és érmes úszó, aki már 15 évesen indulhatott első olimpiáján, de az igazi nagy sikerre sokat kellett várnia.
Vágólapra másolva!

Hosszú Katinka 1989-ben született és már 2004-ben ott lehetett az olimpiai játékokon. Négy évvel később a két vegyesúszó számban indult, de döntőbe nem jutott. Egy évvel később, Rómában lett először világbajnok, azóta már kilencnél jár. Londonban, 2021-ben már éremesélyesként állt a rajthoz, de 400 méter vegyesen negyedik helyen végzett, 200 méter vegyesen nyolcadik lett, 200 méter pillangón a kilencedik. A játékok után komolyan felmerült benne a gondolat, hogy abbahagyja az úszást, befejezte Dave Salóval a közös munkát, edzéseinek vezetését Shane Tusup vette át és a versenyzés került a felkészülése középpontjába.

A 2016-os riói olimpián élete legnagyobb sikerét érte el, összesen négy érmet szerzett. 400 méteres vegyesúszásban új világcsúccsal nyert aranyérmet, de olimpiai rekordot is felállított 200 vegyesen. A tokiói olimpia halasztása nem feltétlenül jött jól neki, mert a pandémia miatt kiesett a szokásos versenyzés központú felkészülése. Hosszú Katinka minden bizonnyal utolsó olimpiáján fog versenyezni 32 évesen, és jó eséllyel növelheti tovább olimpiai érmeinek számát.

A játékot itt találja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!