Vb-legendákkal is kibabrált volna a Jabulani

Vágólapra másolva!
Rengeteg panasz érkezett már a világbajnokság előtt a torna hivatalos labdájára, de a vb-mérkőzéseken is több tragikomikus mozdulatot okozott a kiszámíthatatlan röppályát leíró, a földön kacsázva felpattanó Jabulani. Az angol Daily Mirror szakírója szerint ilyen borzalmas labdával az 1966-os angol hős, a vb-döntőben triplázó Geoff Hurst is csak a nézőket veszélyeztette volna.
Vágólapra másolva!

"Ha az 1966-os, angliai világbajnokságon Jabulanit használtak volna, akkor Geoff Hurst utolsó lövése a Wembley nyugati lelátóján landolt volna" - állítja jegyzetében Simon Mullock, az angol Daily Mirror újságírója.


1966, vb-döntő, Anglia-NSZK: Hurst 120. percben szerzett bombája állította be a 4-2-es végeredményt

Mullock szerint nem véletlen, hogy amíg a korábbi világbajnokságokról szinte kivétel nélkül fel lehet idézni egy-egy legendás távoli gólt - a szakíró Bobby Charlton 1966-ban Mexikónak rúgott bombája mellett Paul Breitnert, Arie Haant, Zicót és Josimart amlíti -, addig a Dél-afrikai Köztársaságban eleddig Cristiano Ronaldo kapufáján kívül nem akadt emlékezetes momentum 30 méteres távolságból.


Charlton bombagólja a 40. mp-től látható

"A távoli lövések olyanok, mintha egy strandon vett 99 pennys labdával próbálkoznának a játékosok" - véli, hozzátéve, az igazi mérleget majd csak a világbajnokság végeztével lehet megvonni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!