Két centin múlt, hogy nem kerültem kerekes székbe

Neymar, sajtótájékoztató
Brazil's forward Neymar gestures during a press conference in Teresopolis on July 10, 2014, during the FIFA World Cup. Brazil will face Netherlands on July 12, in the third place play-off for the FIFA World Cup tournament at The Mané Garrincha National Stadium in Brasilia. AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Két nappal a Németországtól elszenvedett súlyos vereség után Neymar meglátogatta csapattársait a brazil válogatott edzőközpontjában, ahol beszélt a sérüléséről, és annak körülményeiről is. A brazil sztár könnyek között beszélt arról, hogy akár kerekes székbe is kerülhetett volna. Nem haragszik Zunigára, de mégis. 
Vágólapra másolva!

„Nem tudom elfogadni, ami történt. Nem azt mondom, hogy szándékosan sérülést akart okozni nekem [Juan Zuniga], de aki érti a futballt, az pontosan tudja, hogy nem egy mindennapos szerelési kísérletről beszélünk – mondta Neymar a két nappal a Németország elleni elődöntő után szervezett sajtótájékoztatón.

„Ha meg akarok állítani egy támadást egy taktikai faulttal, akkor bokán rúgom, vagy fellököm, esetleg visszahúzom az ellenfelemet. De ebben az esetben egészen más történt. Tökéletesen védtelen helyzetben voltam. Ha látom, mi történik körülöttem, meg tudom védeni magam, de a hátam mögé én sem látok – tette hozzá a brazil sztár a brazil válogatott edzőközpontjában tartott beszélgetésen.

A sajtótájékoztató legnyomasztóbb része az volt, amikor Neymar őszintén kiborult a gondolattól, hogy maradandó sérüléseket szerezhetett volna a kolumbiai hátvéd megmozdulása után. „Az Úr velem volt. Ha két centivel feljebb talál el, mostanra talán már kerekes székben vagyok – mondta a könnyeivel küzdve Neymar.

Neymar könnyek között Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

Neymar elmondta, Zuniga másnap felhívta, és bocsánatot kért, de a brazilt nem hatotta meg a kolumbiai hívása. „Nem utálom, nem maradt bennem harag. Az az igazság, hogy semmit nem érzek.” A kolumbiai szövetség kérésére Kolumbiában és Nápolyban is külön testőrség figyel Zunigára, aki a keddi mérkőzés óta halálos fenyegetések egész sorát kapta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről