Vágólapra másolva!
Az előzetes tervekkel ellentétben hétfő helyett csak május 16-án utazik el Angliába a veretlen magyar csodaló, Overdose.

A négyéves telivér honlapját kedden arról tájékoztatta Mikóczy Zoltán tulajdonos, hogy az idomár határozott kérésére megváltoztatta az utazás időpontját. Eredetileg Overdose-t már hétfőn átszállították volna a szigetországba, hogy egy La Manche csatorna közeli tréningtelepen akklimatizálódjon és készüljön fel tavaszi és nyári angliai versenyeire.

A mostani döntés szerint csak május 16-án fog elindulni, de egyenesen a Manchester és Liverpool között félúton lévő Haydock Parkba, ahol május 23-án a százezer fontos Temple Stakes-ben mutatkozik be, majd július közepéig négy verseny vár rá. Júniusban a két ascoti verseny következik öt napon belül, azután július 10-én Newmarketben áll rajthoz.

Szerdán a magyar csodaló tulajdonosa, Mikóczy Zoltán parlamenti érmet kapott Szili Katalin házelnöktől az Országházban. A mostani parlamenti találkozó Szili Katalin és Suchman Tamás, MSZP-s országgyűlési képviselő tavaly augusztusi, alagi látogatásának viszonzása volt, amikor a házelnök - mint emlékeztetett - egy kosár almát és sárgarépát vitt a magyar csodalónak. Szili Katalin már akkor meghívta Overdose tulajdonosát, trénerét és gondozóit az Országházba.

Az Országgyűlés elnöke a találkozó után elmondta, az átadott éremmel elismerését fejezte ki, hogy Overdose magyar színekben fut, ezzel ugyanis Magyarország imázsát építi, és az ország hírnevét nemzetközi szinten is öregbíti.

Mindent egy helyen az Eb-ről