Vágólapra másolva!
Négy év után végződött ismét döntetlenre egy mérkőzés az NFL-ben, és ahogy akkor, úgy most is komoly fejtörést okozott a játékosoknak, hogy mi is történik abban az esetben, ha a hosszabbítás végén egyenlő az állás.

2008 novemberében a Philadelphia és a Cincinnati meccse 13-13-ra végződött, és a találkozó után a kritikák kereszttűzébe került Donovan McNabb, a Philly irányítója, aki elismerte, fogalma sem volt a szabályról, nem tudta, hogy az alapszakaszban döntetlen is lehet az eredmény.

Az NFL legutóbbi játéknapján a San Francisco és a St. Louis meccse húzódott el a végsőkig, de hiába következett a hosszabbítás, abban sem született döntés, így 24-24 lett a végeredmény, bár a pályán nem mindenkinek volt világos, hogy nincs tovább.

Danny Amendola, a St. Louis elkapója például várta a folytatást, de Dashon Goldson, a San Francisco egyik védője sem értette, mi is történik. "Nem tudtam a szabályt, nem voltam tisztában azzal, hogy lehet döntetlen egy meccs. Ez a sport a győztesekről és a vesztesekről szól, soha nem hallottam még olyanról, hogy egy meccs ne dőljön el" - nyilatkozta Goldson, akinek csak akkor kezdett derengeni, hogy vége a meccsnek, amikor látta, hogy a játékosok vonulnak le a pályáról.

A két csapatnak egyébként megvolt a lehetősége, hogy eldöntse a meccset a hosszabbításban, a fent említett Amendolának például egy 80 yardos elkapás utáni touchdownját érvénytelenítették a bírók, majd a San Francisco rúgója, David Akers rontott el egy 41 yardos mezőnygólkísérletet. A labda visszakerült a St. Louishoz, és Greg Zuerlein 53 yardról pontosan célzott, a játék késleltetése miatt azonban megbüntették a csapatát, így öt yarddal hátrébbról kellett próbálkoznia, onnan pedig már nem sikerült betalálnia. Így lett végül döntetlen ez az őrült meccs, a 49ers az első az NFC nyugati csoportjában, a Rams ugyanitt negyedik, azaz utolsó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!