Vágólapra másolva!
Bár még nem tudni, Josep Guardiola melyik csapat élén tér vissza, a Barcelonával sikert sikerre halmozó edző alaposan körüludvarolta az angol futballbajnokságot.

A Barcelonát a páratlanul sikeres négy szezon után tavaly nyáron elhagyó Guardiola már többször elmondta, hogy egy év szünet után újra visszatérne a nemzetközi futball körforgásába, de még egyszer sem jelezte konkrétan, merre venné az irányt. A Chelsea-ről, a két manchesteri klubról, a PSG-ről, a Bayern Münchenről és a Milanról is lehetett olvasni vele kapcsolatban, és a katalán edző legutóbbi nyilatkozatában az angol foci dicséretét zengte.

"Mindig is nagyon szórakoztatónak tartottam az angol futballt, főleg az ottani közeg és a szurkolók miatt. Játékosként nem tudtam megvalósítani az álmom, hogy kipróbáljam magam egy angol csapatban, de még csak 41 éves vagyok, úgyhogy a közeljövőben remélem, lesz alkalmam edzőjént dolgozni Angliába. Mindenre kíváncsi vagyok, a szurkolókra, a médiára, a játékosok stílusára, és az angol focit körülvevő közegre is" - nyilatkozta a jelenleg New Yorkban élő Guardiola.

Mindent egy helyen az Eb-ről