Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
Az MTK 3-1-es vereséget szenvedett a szerb Vojvodina vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulós párharcának csütörtöki visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

Eredmény, Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FK Vojvodina (szerb) - MTK Budapest 3-1 (2-1)
Újvidék, 16 ezer néző
v: Tore Hansen (norvég)
Vojvodina: Zakula - Vasilic, Pankov, Djuric, Nastic - Stanisavljevic, Maksimovic (Puskaric, 55.), Ivanic, Sekulic, Stamenic (Babic, 77.) - Mrdakovic (Palosevic, 90.)
MTK: Hegedüs - Bese, Grgics, Vukmir, Vadnai - Strestík (Szatmári, 63.), Thiam, Kanta, Vass Á. (Gera D., 93.), Varga Sz. (Ramos, 53.) – Torghelle
gól: Stanisavljevic (14.), Mrdakovic (40.), Ivanic (51.), illetve Strestík (3.)
sárga lap: Maksimovic (30.), Nastic (84.), illetve Thiam (37.), Vukmir (70.)
továbbjutott: a Vojvodina, 3-1-es összesítéssel.

Három percig kellett várni a mérkőzés - és egyben a párharc - első góljára, amelyet az MTK szerzett meg, de a magyar csapat csupán valamivel több mint tíz percig tudta megőrizni az előnyét.

Az első negyedóra végén ugyanis egy ritkán látható szabadrúgásgóllal, Hegedüs kapus hathatós közreműködése mellett egyenlített a hazai együttes. A szerbek ezután egyértelműen átvették a mérkőzés irányítását, s a félidő hajrájában másodszor is betaláltak.

A szünet után gyorsan kétgólosra növelte a különbséget a Vojvodina, amely a folytatásban is igyekezett támadófutballt bemutatni, s már a középpályán megállítani az MTK próbálkozásait. A magyar csapat nem tudott fogást találni a szerbek védekezésén, így nem sikerült kiharcolnia a továbbjutást.

Mindent egy helyen az Eb-ről