Vágólapra másolva!
Jegyüzérkedés gyanújával vették őrizetbe az Európai Olimpiai Bizottság elnökét. Többszáz túlárazott jegy, szökési kísérlet, orvosi ellátás, többezer dollár. 

A brazil rendőrság letartóztatta az Európa Olimpiai Bizottság elnökét. Patrick Hickley jegyüzérkedéssel gyanúsítják - közölte a BBC.

Hickley állítólag nincs jól. Az őrizetbe vétel után egyből kórházba kellett szállítani. A 71 éves ír férfi megpróbált meglépni az intézkedők rendőrök elől. Amikor kopogtattak nála a hotelben, kitolta az ajtó alatti résen az olimpiai akkreditációs kártyáját, majd a szomszédos szobába menekült, amit a fiának vettek ki. Ott viszont elkapták.

Hickleyhez valószínűleg az olimpia megnyitója után letartóztatott szintén ír Kevin James Mallonon keresztül jutottak el. Mallon igazgatja a THG Sportsot. Ez egy sporteseményekre specializált utazási iroda, amely az olimpiára is árult jegyeket. Amikor Mallont augusztus 5-én lecsukták, 800 elsőosztályú jegy volt nála. A rendőrség szerint darabját 7800 dollárért, azaz valamivel több mint 2 millió százezer forintért akarták eladni.

Patrick Hickleyt 2006-ban választották az Európai Olimpiai Bizottság elnökének. Hazájában viszont 1989 óta tölti be ezt a tisztséget. 2012 óta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is tagja.

Mindent egy helyen az Eb-ről