Vereség, de biztató játék az olimpiai bajnok ellen

kézilabda
Bánhidi Bence nagyszerűen játszott a dánok elleni mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott 24-21-es vereséget szenvedett az olimpiai bajnok Dániától a Bygma Kupa első napján Aalborgban. A magyar csapat a találkozó nagy részében jól játszott és vezetett, a dánok csak a végjátékban kerekedtek felül.

Vb-felkészülési mérkőzés ide, vagy oda, mindkét csapat a legerősebb összeállításban kezdte a mérkőzést. Az első félidőben Mikler Roland remek védéseinek is köszönhetően remekül küzdöttek a magyarok. A szünetben Nagy Lászlóék két góllal, 10-8-ra vezettek.

Bánhidi Bence (fehérben) a kiállításáig nagyszerűen játszott a dánok elleni mérkőzésen Forrás: NurPhoto/Michal Fludra/NurPhoto/Michal Fludra


A második félidőben tovább növelte előnyét a magyar csapat, amely négy góllal is vezetett már. A dánok ekkor ritmust váltottak, percek alatt egyenlítettek, majd a meccs végén a piros lapja miatt kiállított Bánhidi Bence nélkül játszó magyarok fölé nőttek. A magyar férfi kézilabda-válogatott nem vallott szégyent, ez a játék biztató 8 nappal a franciaországi világbajnokság kezdete előtt. Bánhidi azonnali piros lapja nem volt jogos, de a svéd játékvezetők a magyar szövetségi kapitányt is elküldték a kispadtól. A találkozó utolsó tíz percében Dánia megkapta a nekik járó tiszteletet és a hazai pályát - kár, hogy a játékvezetők feltétlenül szükségét érezték mindennek. Ezzel együtt a magyarok sportszerűen küzdve szenvedtek 24-21-es vereséget az olimpiai bajnoktól.

Férfi kézilabda Bygma-kupa, 1. forduló: Dánia–Magyarország 24–21 (8–10)

DÁNIA: N. Landin 1, Green (kapusok), Andersson, Damgaard 4, Hald, M. Hansen 5 (3), Kirkelökke, M. Landin 3, Lindberg 1, Mensah Larsen, Mortensen, Möllgard 1, Nöddesbo, M. Olsen 4, Söndergaard 1, Svan 1, H. Toft Hansen 3, R. Toft Hansen 1. Szövetségi kapitány: Gudmundur Gudmundsson.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Fazekas, Borbély (kapusok), Ancsin 2, Bánhidi 3, Bodó 2, Császár 2, Gulyás, Harsányi 5 (3), Iváncsik G., Jamali 1, Juhász, Ligetvári 1, Nagy L. 5, Schuch, Szöllősi Sza., Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.

Izland–Egyiptom 30–27 (13–14)

Pénteken a magyar válogatott Izland ellen játszik a Bygma-kupa második fordulójában.

Mindent egy helyen az Eb-ről