Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő német válogatott rögtön az F csoport legnagyobb rangadójával nyitott, a továbbjutásra második legesélyesebb csapattal, Mexikóval találkozott. A mexikói csapat az első félidőben darált, és addig támadott, ameddig már a visszatérő Neuer sem bírta a nyomást. A második félidőben hősiesen védekezett Mexikó, 1-0-ra verte a címvédőt. A német válogatott hiába volt óriási mezőnyfölényben a második félidőben, a kapu előtt nem tudtak mit kezdeni Kroosék. Az élő közvetítést itt olvashatja el.

A németek a felkészülési időszakban botladoztak, de a világbajnoki selejtezőcsoportot százszázalékosan teljesítette Joachim Löw csapata. A németek tavaly megnyerték a Konföderációs Kupát is, azon a tornán 4-1-re verték Mexikót.

A négyszeres világbajnok németek Moszkvában kezdték meg a vb-szereplést, és magabiztosan várhatták a találkozót, zsinórban hét alkalommal nyerte meg világbajnoki nyitómeccsét a német csapat.

Ami a kezdőket illeti, Löw a kapuba azt a Manuel Neuert jelölte, aki a szeptemberi sérülése után nem is szerepelt klubcsapatában, a Bayern Münchenben, csak felkészülési meccsen jutott szóhoz a válogatottban.

Manuel Neuer a kezdőben kapott szerepet Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A védelem baloldalán a herthás Plattenhardt kezdett, míg Mesut Özil már egyhuzamban 26 Eb- vagy vb-meccsén került a német csapatba.

Az első helyzetet a mexikóiak alakították ki, Hirving Lozano lövésébe dobta bele magát Jérome Boateng, majd a szögletet Neuer húzta le. A túloldalon is gyorsan megvolt az első helyzet, Timo Werner lőtt el keresztbe a mexikói kapu előtt.

Miguel Layun és a Dárdai Pál edzette német Marvin Plattenhardt Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Az első negyedórában Neuer volt a főszereplő, Herrera és Moreno lövése után is védenie kellett, összesen öt lövés érkezett a kapujára 15 perc alatt.

Ochoa kapuja előtt később megint Werner került helyzetbe, de nem tudott elég erőt vinni a lövésbe a lipcsei csatár.

A mexikói mezőnyfölénynek végül a 35. percben lett eredménye, Hirving Lozano egy remek csel után lőtt Neuer kapujába, Chicharito Hernández szolgálta ki csapattársát.

Neuer nem bírta a rohamokat Forrás: AFP/Mladen Antonov

A németek percekkel később majdnem egyenlítettek, Ochoa Toni Kroos szabadrúgását paskolta a kapufára.

A második félidő elején tovább tanácstalankodtak a németek, távoli lövésekkel próbálkoztak, miközben Mexikó a kontrákat várta. Chicharito egy ellenakció végén rosszul tálalt Vela elé, aki üresen érkezett Neuer kapuja elé.

Osorio, a mexikói kapitány cserélt is, még a 60. perc előtt Vela helyére egy középpályást, Alverezt küldte be, amire Löw bedobta Marco Reust, ő Khedira helyére érkezett.

A világbajnoki címvédő nem tudott igazán felpörögni, egy kis izgalmat Boateng beadása után Kimmich ollózása hozott a meccsbe, de a labda a mexikói háló tetején landolt.

Kimmich mozdulata felrázta a világbajnokot, Werner és Reus is helyzetbe került, de nem akart összejönni az egyenlítés.

Joachim Löw mondta a magáét egész meccsen Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A mérkőzés hajrájában beállt Rafael Márquez, aki ötödik világbajnokságán léphetett így pályára. A 39 éves játékos előtt ez csak a szintén mexikói Antonio Carbajalnak, valamint a német Lothar Matthäusnak sikerült.

Az utolsó negyedórában fokozta a tempót a német csapat, már mindenki tüzelt, de a mexikóiak hősiesen védekeztek, sorra blokkolták a lövéseket. A 79. percben Löw a balhátvéd Plattenhardt helyére beküldte Mario Gomezt is.

A németek már annyian támadtak, hogy szinte egymást zavarták, miközben Mexikó kontrázott, de nem tudta lezárni a meccset.

A hajrában Gomez fejelt kapu mellé, és a csereként beállt Brandt lőtt mellé, majd az utolsó percekben már Neuer is a mexikói kapu előtt támadott, de nem sikerült az egyenlítés, hatalmas meglepetéssel kezdődtek a küzdelmek az F csoportban, kikapott a világbajnoki címvédő.

1Sípszó (kezd + vég)
35Gól
35GólHirving Lozano
40Sárga lapHector Moreno
40Sárga lapHector Moreno
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
58CsereCarlos Vela
60CsereSami Khedira
66CsereHirving Lozano
74CsereAndres Guardado
79CsereMarvin Plattenhardt
83Sárga lapThomas Mueller
83Sárga lapThomas Mueller
84Sárga lapMats Hummels
84Sárga lapMats Hummels
87Csere
90Sárga lapHector Herrera
90Sárga lapHector Herrera
94Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-2-3-1
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Marokkó 3 2 0 1 4-1 3 7
D
GY
GY
2.
Horvátország 3 1 0 2 4-1 3 5
D
GY
D
3.
Belgium 3 1 1 1 1-2 -1 4
GY
V
D
4.
Kanada 3 0 3 0 2-7 -5 0
V
V
V

Mindent egy helyen az Eb-ről